Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Državni lopov u Gradskom kinu 06.12.2014.

drzavni lopov1„Državni lopov“ je predstava koju su uradila tri mlada bh. glumca u produkciji mladog teatra “Studio Scena” iz Sarajeva i Centra za kulturu Zavidovići. Riječ je o Nusmiru Muharemoviću, Irfanu Kasumoviću i Mirzi Mušiji.
 
Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji. Kiki i Marko, ljubavni varalica i “državni lopov” koji je naravno uz to povlašten pa čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar Jozo koji nema završenu niti osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavni varalica, u zatvoru je zbog lažnih obećanja o ženidbi, jer je 17 puta obećao da će se ženiti sa 17 različiti žena. I baš zbog te jedne žene završio u zatvoru. Marko, tzv. državni lopov, zatvorsku kaznu služi zbog pronevjere silnog novca, ali revizijom advokata on će vjerovatno ubrzo izaći na slobodu, jer se naravno pronašla neka rupa u zakonu.

Predstavu “Državni lopov” možete pogledati sutra ( subota 06.12.) u Gradskom kinu Visoko, a ulaznice za predstavu bit će u prodaji od 16:00 sati također u Gradskom kinu Visoko.