Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Klas d.d. Sarajevo neće povećavati cijene brašna i hljeba, i preuzima na sebe razliku u povećanju cijene pšenice

klas 2Uprava Bosanskohercegovačke prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo garantuje da neće povećati cijene brašna i hljeba do kraja decembra ove godine, te da preuzima na sebe razliku u povećanju cijene pšenice do kojeg je došlo u razdoblju posljednjih 15 dana. Na taj način Klas kao kompanija od državnog intresa i društveno odgovorna kompanija ne želi prenijeti troškove povećanja cijene pšenice na građane Bosne i Hercegovine.

„Na tržištu pšenice kod dobavljača od kojih nabavljamo ovu najvažniju žitaricu za prehrambenu industriju, došlo je do povećanja cijene za oko 10 posto. Međutim, Klas raspolaže zalihama pšenice tako da možemo garantovati iste cijene brašna i hljeba u periodu koji je pred nama do kraja godine. Pratimo situaciju na berzi pšenice, i o eventualnim promjenama nakon Nove godine, javnost ćemo blagovoremno obavijestiti“, riječi su Rusmira Hrvića, direktora Klasa d.d. Sarajevo.

Hrvić ovim putem, poziva još jednom sve domaće proizvođače, ali i predstavnike odgovornih institucija da se svi zajedno okrenemo razvoju domaće prehrambene industrije i da snažnije razvijamo sektor primarne poljoprivredne proizvodnje.

Klas kao kompanija od državnog interesa sa kapacitetom godišnje proizvodnje hrane od 140.000 tona, je već ranije najavio da je spreman sve svoje potrebe za žitaricama, voćem, i drugim poljoprivrednim proizvodima najprije zadovoljiti iz domaćih resursa, pa tek nakon toga tražiti alternativu.

Ovo je prilika da se poduzmu konkretni koraci kako bi smo manje ovisili od uvoza, a više se okrenuli domaćoj, kvalitetnoj i zdravoj proizvodnji hrane.

Klas – hrana puna ljubavi!

 

Kupuj domaće  – gradi BiH!