Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Samo srce treba slušati, ništa i nikog drugog!

mario eminaU Općini Novo Sarajevo, u Centru za djecu i omladinu Grbavica, 8. novembra su pred matičare stali TV voditeljica Emina Slijepčević i njen izabranik Mario Kokoruš.

Samo za portal svadbeivjencanja.ba, Emina je odlučila podijeliti nekoliko detalja sa svog vjenčanja.

– S obzirom na to da sam kroz svoje iskustvo u manekenstvu i modelingu, već ranije imala prilike nositi vjenčanice, za svoje vjenčanje sam odlučila obući haljinu. Nekako sam nastojala pobjeći od vjenčanice. Nisam mnogo razmišljala, izbor je pao na salon vjenčanica Minea, sa kojim već od ranije imam uspješnu saradnju. Izabrala sam haljinu takozvanu Rimljanku i prezadovoljna sam izgledom. Od dodataka, nosila sam cvjetni vijenac koji je ove godine zaista hit. Kako uživam u prirodnom cvijeću, takvo je bilo utkano i u vijenac, kao i bider-majer, tortu i ostalu dekoraciju. Frizuru i šminku sam prepustila stručnjacima frizerskog salona Queen. A kada je riječ o stajlingu moje “snažnije” polovine, izbor je pao na odijelo Cesar's. 🙂 Što se tiče fotografije, to smo prepustili profesionalcu i našem zajedničkom prijatelju Davidu Kraljeviću.

– Kumovi su bili Eldina Šistek i Adnan Kardaš. Inače, to su osobe sa kojima smo proveli mnoge životne trenutke i čija nam je podrška jako važna. Eldina je moja kolegica sa fakulteta, a Adnan je Mariov drug iz djetinjstva.

– Na naše vjenčanje gledam kao na naše malo slavlje koje je došlo kao kruna dugogodišnje veze. Proteklo je u krugu porodice te bližnjih prijatelja u prekrasnom ambijentu Male Pivnice. Presretni smo što smo na taj dan bili okruženi dragim ljudima i porodici koja je bila uz nas sve ove godine. Nastojali smo pobjeći od klišea; vjenčanje smo zamislili kao jednu veliku zabavu sa puno ljudi, a tako je i bilo. Na svadbi su bili samo ljudi koje smo smatrali važnima u našim životima.

– Inače, Mario i ja smo se upoznali 2007. godine, rekla bih slučajno, ali slučajnost je diskutabilna, pa ću radije izabrati termin “ljubav na prvi pogled”. Zapravo, sreli smo se na ulici, imali smo nekoliko zajedničkih prijatelja, te smo započeli konverzaaciju. Tada, društvene mreže, nisu bile tako popularne, pa je upoznavanje bilo puno ljepše, uživo.

Inače, nas dvoje smo potpuno dva različita karaktera, zanimamo se za različite hobije, aktivnosti, stvari, ali ono što nas spaja, je misao koju ja imam, a on izgovori i obratno.

Na kraju, Emina je dala savjet budućim mladencima: “Ne slušajte naše niti savjete drugih. Samo slušajte svoje srce i ostvarujte svoje ciljeve.

/E. K./svadbeivjencanja.ba/Visoko.co.ba