Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Amir Kozlo i Enver Šeho Bosanci i Hercegovci po treći put prvaci Njemačke na velikom takmičenju

armin penjicU subotu 8. novembra u Düsseldorfu u sklopu inovacija 2014, sajma graditeljstva održano je veliko takmičenje pod nazivom „Deutscher Trockenbaumeisterschaft 2014“, gdje su po treći put pobjedu na ovom takmičenju u Njemačkoj odnijeli tim Amir Kozlo (Kakanj) i Enver Šeho (Goražde) Bosanci i Hercegovci, koji žive i rade u Hannoveru.

Radi se o najvećem takmičenju „Trokenbaumeisterschaft 2014“ (TBM) u Njemačkoj na polju gradnje interijera, na kojem je učešće uzelo preko 120 timova iz čitave Njemačke. Takmičenje se sastojalo u gradnji i korištenju specijalnih građevinskih materijala, koje je postavljeno da se napravi po unaprijed određenom planu,  i u određenom vremenu.

Tom prilikom Kozlo i Šeho kao tim u velikom finalu pored ostalih timova osvojio je prvo mjesto Njemačke, na ovom takmičenju pored novčane nagrade, pobjednički tim dobio je, jednogodišnji besplatan marketinški paket koji vodi prestižnu titulu „Deutscher Trockenbaumeisterschaft 2014“, profesionalne web stranice, agencijske usluge u području marketinga i vozila.

armin penjic 2

Skupina stručnjaka iz oblasti industrije u Njemačkoj  ocjenjivali su konstrukcije učesnika ovog velikog  takmičenja. Najvažniji kriteriji bili su kvaliteta, tačnost, vještina i vrijeme – kao i čistoća. Timovi su dobili nacrt buduće konstrukcije neposredno prije početka samog natjecanja.

Ovom prilikom čestitamo našim  bosanskohercegovačkim pobjednicima koji su dokazali kako se može biti uspješan u Evropi, uz predanost, kreativnost i angažmanu u svojim poslovima gradnje. Više informacija na web stranici: http://www.trockenbaumeisterschaft.de/mehr-action/begruessung/ i fb stranici: https://www.facebook.com/trockenbaumeisterschaft.

(Za Visoko.co.ba preveo i napisao: Armin Penjo)