Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

”Pamela, mrzim te” otvorila TIFBU

pmt conferoPredstava Udruženja ”Confero” je otvorila Teatarske igre Fedre Bugojno predstavom ”Pamela, mrzim te”. Radi se o predstavi koja je osvojila Posebnu nagradu Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva ”Konjic 2014”. Faris Pinjo kroz lik svog glavnog junaka, američkog tinejdžera, je progovorio o temi digitalne ovisnosti što je oduševilo publiku u Maloj sali Kulturno-sportskog centra Bugojno. 

Teatar FEDRA Bugojno je 2010. godine stidljivo započeo reviju predstava u zimskom periodu pod nazivom Dani FEDRE. Želja i interes ljudi iz FEDRE je bila, a i ostala, da publika koja u velikom broju posjećuje Teatarski festival BiH FEDRA i Susrete lutkara, tokom ljetnih mjeseci, može ostvariti svoje pravo na doživljaj teatarske umjetnosti i u doba kada se u većini bh. malih gradova ne dešava ništa. 

Od ove godine ova revija predstava je „prerasla“ u festival pod nazivom TIFBU 2014. TIFBU nije klasični festival koji traje 5-10 dana, nego festival koji traje tokom čitavog novembra i decembra. Na festivalu TIFBU nema žirija, jedinu ocjenu predstava daje publika nakon svake odgledane predstave.