Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Halim Dervišević napušta OV Visoko, Husnija Merdić je novi vijećnik BPS-a

halim dervisevicKako saznaje Visoko.co.ba uskoro će doći do nove promjene u sastavu Općinskog vijeća Visoko. Ovoga puta do promjene će doći u redovima OO BPS-a Visoko. Nakon konstituisanja nove vlasti na nivou ZDK vijećnik Halim Dervišević obnašat će neku od funkcija u izvršnim organima vlasti. Ostavka na vijećničko mjesto navodno je podnesena danas, a to nam ukazuje da će BPS biti dio koalicije koja će činiti novu vlast u ZDK.

Podsjećamo, Halim Dervišević uz Mirnesa Fatića predstavlja BPS u zakonodavnoj vlasti Visokog. Prije dvije godine na lokalnim izborima kao nosilac liste dobio je 311 glasova, a nakon istupanja iz OV Visoko na njegovo mjesto doći će Husnija Merdić kao naredni sa liste koji je sa 156 dobijenih glasova bio treći najbolje plasirani kandidat BPS-a na lokalnim izborima 2012.godine.

Visoko je vjerovatno općina u kojoj je od implementacije izbora prije dvije godine došlo do najviše vijećničkih rokada i odustajanja od mandata. Neki su bili opravdani, dok su neki bili isforsirani i za cilj su imali potpuno kontrolistanje zakonodavne i izvršne vlasti manipulativnim i nemoralnim sredstvima.