Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“KLAVIR – kroz historiju i građu” Bartolomeja Stankovića

bartolomej oktobar 2014Koncert će se održati u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu, u srijedu, 12. novembra/studenog 2014. godine s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan. Posebnost koncerta “KLAVIR – kroz historiju i građu” je u multimedijalnom sadržaju i interakciji s publikom koja će imati prilike čuti djela skladatelja koji su utjecali na razvoj klavira, kako je klavir uopće nastao, kako se danas gradi, te da aktivno učestvuje u programu koncerta.

 Projekt “KLAVIR – kroz historiju i građu” je dobitnik Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu.

Bartolomej Stanković je nedavno održao koncert “Balade i Sonate” u istoj dvorani u sklopu manifestacije Dani Matice hrvatske u Sarajevu 2014., a iza sebe broji čitav niz koncerata održanih u BiH i inozemstvu. Nakon studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi renomirane profesorice Pavice Gvozdić, te specijalističkog studija na Steinway Society akademiji u Veroni kod pijaniste Federica Gianella, odlučuje živjeti i raditi u domovini Bosni i Hercegovini, suprotno trendovima odlaska mladih iz naše domovine.

Partneri koncerta su: Sarajevska Filharmonija, Muzička akademija Zagreb, Piano Centar Zagreb, ProServis Pianino2, Brothers, Newevent,

Franjevački samostan Kraljeva Sutjeska, Franjevačka klasična gimnazija u Visokom, Ministarstvo odbrane BiH i Ministarstvo kulture i sporta KS.

Dobrodošli!