Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Doktori & Čarobnjaci ponovo predstavljaju Visoko

Doktori i Carobnjaci turnir Vogosca visoko.co.ba

Malonogometni turnir “Vogošća 2014”, koji se već 16. put zaredom tradicionalno odigrava u ovom gradu, ove godine je ugostio veliki broj ekipa koje su došle u namjeri da se dobro zabave i nadmeću za titulu prvaka turnira, a ove, kao i prošle godine, predstavnici Visokog na ovom turniru su članovi UG “Doktori i Čarobnjaci”, koji brane prošlogodišnje osvojeno 3. mjesto.

Kako nam je kazao Anes Pajević, selektor malonogometne sekcije udruženja, na sinoć odigranoj utakmici protiv veterana ekipe “Novi Grad” iz Sarajeva, Visočani su pokazali veliki trud i zalaganje, što su na kraju i krunisali pobjedom od 4:2, u kojoj su svoj veliki doprinos dali kapiten Asmir Babić, kao i Medžid Jolić, koji je imao zapaženu rolu i pored toga što je sa svojih 59. godina jedan od najstarijih igrača turnira. U pobjedi malonogometne sekcije Doktora i Čarobnjaka učestvovali su strijelci: Avdo Kurdija, sa dva postignuta gola, te Hadžiahmetović Elvedin i Ferhat Senad, sa po jednim postignutim golom.
Za naš portal, selektor ekipe Anes Pajević, kazao je kako su ovogodišnji apetiti ekipe najmanje odbrana 3. mjesta na turniru koje su osvojili prošle godine i naravno, kao glavna stavka zbog koje i učestvuju na turniru, a to je predstavljanje našeg grada i dugogodišnje nogometne tradicije Visokog.

No, ipak pred ovom ekipom je dug put do ostvarivanja željenih rezultata pa će tako do kraja turnira, koji traje do decembra mjeseca, morati da izbore svoj put u završnicu turnira pored ostalih 9 ekipa koje učestvuju na ovogodišnjem tradicionalnom malonogometnom turniru “Vogošća 2014”.
Kao i uvijek, u sjajnoj atmosferi, Doktori i Čarobnjaci su i ove godine okarakterisani kao najzabavnija ekipa turnira, što su nam i sami potvrdili svojim odlični raspoloženjem nakon sjajnog otvorenja turnira, a u pomalo šaljivom tonu selektor ekipe je poručio da za naredne utakmice spremaju pojačanja u vidu Faruka Ihtijarevića, Mirsada Bešlije i Memić Elvira, no da će ovi poznati igrači u velikoj konkurenciji, ipak morati da kroz klupu da izbore svoje mjesto u ekipi na terenu.

Sljedeća utakmica je na programu narednog ponedjeljka, 10. 11. 2014. godine, sa početkom u 18:30 sati, kada se ekipa “Doktora i Čarobnjaka” sastaje sa ekipom veterana FK “Sarajevo”.