Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Želim da demantujem samo dvije stvari”

delila novokmet halilovic vi netPovodom teksta na vašem portalu vezanog za posljednja dešavanja na sjednici Općinskog Vijeća i razlozima mog prekida volonterskog rada u Općini Visoko, želim da demantujem samo dvije stvari.

Apsolutno nije bilo nikakvog ucjenjivanja niti uslovljavanja prilikom mog prelaska iz SBB-a u Klub vijećnika SDA, niti se to spominje ni u jednom momentu u dopisu o mom prekidu Ugovora o volontiranju. Moj prelazak iz SBB-a bio je iz principijelnih razloga, zbog različitih stavova i pogleda na politiku i političko djelovanje koju zastupa Savez za bolju budućnost.

Također, moja inicijativa vezana za volontere bila je da se planira jedno volontersko mjesto za Eko –policajaca, koje bi nakon određenog vremena, ukoliko se pokaže kao efikasno, planiralo stalno radno mjesto.

Moja inicijativa je usvojena, raspisan je konkurs za volontere u Općini Visoko, bez mjesta za Eko-policajca. Između ostalog, tražio se i jedan diplomirani kriminalista, ja sam se uredno javila na konkurs kao magistar Kriminalističkih nauka. Konkurs je bio javan, na to mjesto su bile dostavljene samo dvije aplikacije, među njima sam ja zadovoljila sve kriterije koji su se tražili.

Dakle, nije bilo nikakvih protuusluga, jer sam ja kao volonter obavljala poslove vezane za Matični ured Općine, a volonter –Eko-policajac nikada nije ni postojao, tako da inicijativa koju je Vijeće usvojilo nije ni sprovedena.

 Delila Novokmet- Halilović