Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rijeke Bosna i Fojnica kroz objektiv produkcije “Visoki”

vodenica buciProdukcija “Visoki” je putem svog Youtube kanala objavila četverominutni video pod nazivom “Rijeke Bosna i Fojnica” u kojem prikazuje prirodne ljepote ove dvije rijeke. Kako saznajemo ovo je samo prvi korak jedne šire akcije koja će obuhvatiti obrazovne sadržaje koji bi trebali ukazati stanovnicima Visokog na posljedice realizacije ideje izgradnje mini hidrocentrala u slivovima ovih rijeka.

Podsjećamo dolaskom nove vlasti u Visokom i tzv. “Referomom javnog sektora” intezivno se zakonodavna tadašnja većina na čelu sa SDA i SBiH zalagala za izgradnju ovih postrojenja. Tim povodom preduzete su određene mjere od preregistracije JP “Visokogas” do izglasavanja određenih odluka na OV Visoko kao preduvjeta za realizaciju projekta. Svi u Visokom ne misle kao SDA i SBiH pa je samim tim stvorena i kritična masa ljudi, organizacija i društvenih aktivista koji ukazuju na svu eventualnu štetnost i nepotrebnost ovog projekta u Visokom.

Dok vlast konačno ne odluči šta će biti sa ovim projektom, pogledajte kako izgledaju Bosna i Fojnica kroz objektiv produkcije “Visoki”.

{youtube}Z6eyXZF0l2Y{/youtube}