Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šta se krije u pismu aktuelne vijećnice i zašto joj nisu dozvolili da isto pročita na sjednici OV Visoko!?

delila novokmet halilovicU sjeni dešavanja oko neizvjesnosti i izglasavanja odluke na posljednjoj sjednici OV Visoko o tome da li će se graditi novo obdanište u Prijekom ili ne, odnosno u matematičkoj dilemi ko je iz SDA na predsjednika stranke, a ko za načelnicu Općine, promakla je jedna također vrlo važna stvar koju visočka javnost treba i mora da zna. Naime vijećnica SDA Delila Novokmet-Halilović je kako saznaje Visoko.co.ba imala namjeru da javnost i prisutne vijećnike upozna sa razlozima zašto naprasno prekida svoj volonterski ugovor. Navodno u tom pismu napisanom na dvije stranice Novokmet-Halilović je do najsitnijih detalja opisala kompletan mobing i sve pritiske i ucjene kroz koje je prošla počev od prelaska iz SBB-a u SDA pa do najnovijih u kojima se od nje tražilo da izabere stranu. Međutim, uspjeli su je spriječiti u tome pozivajući se na protokolane stvari i navodno da na vrijeme nije najavila svoje učešće u radu Vijeća na taj način.

Podsjećamo Delila Novokmet-Halilović je prešla u redove SDA u isto vrijeme kada su to uradili Adnan Frljak (Nezavisna lista) i Aida Zerdo (A-SDA). Poznata je po tome što je pokrenula incijiativu za volontersko mjesto u Općini koje je kasnije kao protuuslugu i dobila, pisali su o tome i sarajevski DANI. Zajedno sa Aidom Zerdo je pokušala osnovati klub “Žene i mladi” putem kojeg bi SDA mogla vršiti preglasavanja i na sastancima Klubova stranaka. Međutim, taj prijedlog nije prošao na Vijeću.

Uspjeli su oni kojima to odgovara na prošloj sjednici OV Visoko opstruirati i onemogućiti Delili Novokmet-Halilović da javnosti predoči šta se i kako radi po Općini Visoko, kako se ucjenjuje, dolazi do posla, kako se vrši mobing na neistomišljenicima. Hrabrost ove vijećnice da se suoči i sa mogućim posljedicama treba poštovati, a u interesu kompletne javnosti općine Visoko pozivamo vijećnicu Novokmet-Halilović da nam ustupi pismo koje je imala namjeru javno pročitati na prošloj sjednici OV Visoko koje ćemo integralno u interesu Visokog i objaviti, kako se slične stvari i nepravda ne bi dešavale onima koji dolaze i nakon ove, još jedne promašene i nesposobne vlasti u Visokom koja nam uzaludno troši još četiri godine u nizu.