Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Marko Šantić novi predsjednik, Mirsad Jašarspahić potpredsjednik

privredna komora FBiHMarko Šantić izabran je za predsjednika, a Mirsad Jašarspahić za potpredsjednika Privredne komore Federacije BiH na Skupštini ove organizacije. 

Prema Šantićevim riječima, kandidati su prošli rigorozan izborni proces od aprila 2014., i svi izabrani su legalni predstavnici Privredne komore Federacije BiH.

Mirsad Jašarspahić, novoizabrani potpredsjednik Privredne komore FBiH, rekao je da privrednici već dugo žele da ovakve institucije vode ljudi iz realnog sektora.

Jašarspahić je poručio da su privreda i svi privredni subjekti danas dobili nove uposlenike, jer oni trebaju biti njihova produžena ruka u razgovorima s Vladom i potencijalnim partnerima, te u istraživanjima novih tržišta da bi realni sektor dobio “što bolje izlaze”.

”Čitav postupak izbora organa Komore ispolitiziran i kompromitiran jer zastupnike u Skupštinu, njih ukupno 50, daju kantonalne komore, ali je komisija na čijem čelu je Hamdo Katica dala sebi za pravo da od 50 promijeni 27 zastupnika”, izjavio je dosadašnji predsjednik Privredne komore Federacije BiH Jago Lasić.

Lasić tvrdi da je to učinjeno da bi se stvorila glasačka mašinerija koja bi dovela podobne osobe na funkcije u Komori. Naglasio je da je podnio krivične protiv komisije i protiv onih koji su otuđili pečat.

Njemu, kao ni predsjedniku Privredne komore KS Kemalu Grebi, nije bilo dozvoljeno da prisustvuju Skupštini.

BHRT/Visoko.co.ba

Posted in BiH