Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Adnan Delić direktor Agencije za nadzor osiguranja FBiH

adnandelicNa 137. sjednici Vlade FBiH, koja se danas održava u Mostaru, za direktora Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH imenovan je Adnan Delić. Kako saznaje visoko.co.ba, Delić je imenovan na navedenu dužnost nakon što mu je istekao mandat direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Na novoj poziciji, Delić će rukovoditi Agencijom koja je uspostavljena sukladno odredbama Zakona o društvima za osiguranje u privatnom osiguranju kao pravni nasljednik Ureda za nadzor društava za osiguranje u FBiH. Agencija za nadzor osiguranja FBiH ima regulatornu i nadzornu funkciju nad poslovanjem društava za osiguranje, te posrednika u osiguranju, kao supervizorska institucija u industriji osiguranja.  

Inače, Adnan Delić je do današnjeg imenovanja na novu dužnost obavljao sljedeće dužnosti: šef kabineta-savjetnik zamjenika ministra finansija i trezora BiH, član Komisije za državnu imovinu, direktor Filijale „VGT-Broker“ u Sarajevu, stručni saradnik za upravni i rekršajni postupak u Carinskoj upravi FBiH, referent za kancelarijsko poslovanje u Carinskoj upravi FBiH i direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Posted in BiH