Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

All inclusive “Radionica strateškog planiranja”

damar omladineIza nas je 4 godine uspješnog rada na podsticanju, promociji i razvoju aktivizma mladih kroz rad i djelovanje civilnog društva, osiguravajući time svjetliju, trajniju i sigurniju budućnost bosanskohercegovačkog društva  i smatramo da je vrijeme da se, imajući u vidu društvene trendove i potrebe zajednica, osvrnemo na protekli period i da napravimo uvid i odredimo poziciju i pravac razvoja Udruženja „Damar Omladine“ do 2020.godine.

Uz vašu pomoć – vaša iskustva, znanja i entuzijazam – želimo preispitati postojeći način našeg rada i razmišljanja i odgovoriti na pitanje nad pitanjima:

Šta mi zapravo želimo postići?

Ovo pitanje uključuje mnoge teme o kojima želimo diskutovati  tokom radionice strateškog planiranja:

Korisnici i misija: Zašto postojimo? Zbog koga? Kome smo odgovorni? Koji nam je rezultat? Koje su trenutne potrebe ljudi? Koje bi nam trebale biti ciljne populacije u novoj strategiji?

Uticaj:Da li je ljudima zaista bolje zbog našeg rada? Kakva se promjena desila? Da li smo jasno definisali kakvu promjenu očekujemo kao rezultat našeg rada?  Kako jednostavno mjeriti ujticaj?

Strategija, programi: Šta radimo? Šta radimo najbolje?  Šta će se desiti ako nastavimo raditi na isti način?  Kakva je naša teorija promjene za period do 2020? Ko su nam prirodni partneri? Koje su mogućnosti iz okruženja?

Radionica će trajati dva dana, 28. i 29.oktobra 2014.godine i bit će održana u Hotelu “Centar” u Visokom, a u sklopu radionice planirana je i obrada određenih tema vezanih za rad udruženja.