Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

„Osmijeh ljubavi“ Softić Džemala- Džeka

promocija knjige dzekProstorije bivše ambulante u D. Moštru bile su premale da prime sve zainteresovane za promociju 7. po redu knjige aforizama poznatog književnika, novinara i humaniste Softić Džemala – Džeka iz Bilalovca, Kiseljak.

Posebnu draž ovoj promociji dali su posjetioci mlađe životne dobi koji su pomno slušali i upijali umne pouke iz citiranih aforizama i spoznajući da u svakodnevnom životu koristimo dosta ovakvih izraza i ne osvrčući se na zbilju i dubinu poruka u istim.

Jedan od posjetilaca bio je i gospodin Hasib Mušinbegović koji je pri završetku promocije knjigom „Osmijeh ljubavi“ počasti desetoro djece odlikaša, u osnovnoj školi sa po jednom knjigom.

O autoru i njegovom djelu možda najbolje kazuju ovi autorski radovi:

„Bogat sam onoliko koliko sam dobrih djela uradio“, „Sit sam onoliko koliko sam gladnih nahranio“, Sretan sam onoliko koliko sam osoba usrećio“, „Veseo sam onoliko koliko sam se tuđem veselju veselio“…

Ruku na srce, malo je danas knjiga u kojima se može naći ovoliko mudrih, lijepih i ljekovitih riječi. Čestitke autoru! – u  recenziji između ostalog reče Mustafa Smajlović.

(Foto i tekst: Senad Goralija)