Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mufidu Bečareviću nisu uračunata 263 glasa iz B.Mahale s njima ulazi u Skupštinu ZDK

mufid becarevic 11ako saznaje Visoko.co.ba sasvim je izvjesna mogućnost da OO ASDA Visoko dobije dva mandata u Skupštini ZDK od ukupna dva koliko će i dobiti ova stranka. Razlog tome su neuvršteni glasovi Mufida Bečarevića na biračkom mjestu u B.Mahali. Kako saznajemo radi se o 263 dobijena glasa koja nisu ušla u konačni zbir, a to su glasovi koji bi Bečarevića automatski doveli na drugu poziciju sa razlikom od 150 glasova na trenutno drugoplasiranog kandidata i odmah iza nosioca liste Amira Ganića koji je dobio najviše glasova. Interesantno je da Bečareviću nisu uvršteni glasovi iz B.Mahale mjesta gdje trenutno i živi.

Iz OO ASDA nisu nam zvanično ni potvrdili niti demantovali ovu informaciju, ali kako nezvanično saznajemo upućena je žalba CIK-u koji bi trebao dati konačnu odluku. Podsjećamo i prije četiri godine desila se slična situacija sa jednom drugom strankom kada glasovi nisu bili uvršteni u konačan zbir, a na kraju su odigrali važnu ulogu za poziciju na listi i naknadni ulazak u Skupštinu ZDK.

Ukoliko ova informacije bude potvrđena, Mufid Bečarević će biti šesti kandidat iz Visokog i drugi iz OO ASDA Visoko koji će se naći u Skupštini ZDK i činiti zakonodavnu vlast, a što će dodatno potvrditi odličan pojedinačan uspjeh visočkih kandidata, posebno ASDA koja bi u tom slučaju jedina imala dva direktna predstavnika što bi ih dovelo u pobjedničku poziciju za ovaj nivo vlasti u odnosu na druge visočke stranke. Samim tim akcija i smisao naše kampanje “Glasaj visočki” dobit će dodatnu vrijednosti i značaj.