Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Asmir Hodžić i zvanično otpušten, slijedi pravna bitka

asmir hodzicObjavili smo još ranije (30.09.) informaciju o tome kako je stečajni upravnik JKP “Gradska groblja” dao otkaz dugogodišnjem direktoru i simbolu ovog javnog preduzeća. Tada informacija još uvjek nije bila potpuna iz razloga jer su se odigrale neke stvari zbog kojih se nisu mogle utvrditi tačne okolnosti. Razlog je bio taj što je otkaz poslat poštom, preko vikenda i nije bilo najjasnije da li je isti primio Hodžić, koji je istog dana otišao na bolovanje.

Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih poreznoj upravi Asmir Hodžić kao uposlenik JKP “Gradska groblja” više nije u njihovoj evidenciji kao uposlenik ove firme, što faktički znači da mu je prestao radni odnos. Slučaj “Hodžić” kao dio famozne “Reforme javnog sektora” nove vlasti sa kojom je cijelo vrijeme sarađivao završio je tako kako je završio i jedini zaključak je da je Hodžić sa pogrešnim ljudima sarađivao i vjerovao im. Sa druge strane, kako smo i ranije objavili, izvori bliski stečajnom upravniku Mehmedu Vrancu navode kako se ne radi o bilo kakvoj političkoj osveti.

Podsjećamo, tzv”Reformom javnog sektora” u JKP “Gradska groblja” proglašen je stečaj, postavljen je stečajni upravnik, a u javnost su izlazile informacije o tome kako su “Groblja” dužna od 4, 6, 8 i na kraju 12 milona KM. Tada još uvijek aktuelni direktor je tvrdio da JKP “Gradska groblja” nisu toliko dužna iz prostog razloga jer postoje i potraživanja. Sve ja završilo proglašavanjem stečaja čiji postupak bi se trebao okončati, ako sve bude u planiranom roku, u februaru naredne godine.

Asmir Hodžić na uručeni otkaz ima zakonsko pravo da podnese žalbu, ali isto tako nakon stečajnog postupka novi direktor ili novi vlasnik  JKP “Gradska groblja” može Hodžića vratiti na posao. Jedno je izvjesno, ovdje nije kraj ove priče…