Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ermin Dlakić i Almir Hadžialić jedina dva kandidata za novog direktora JKP “Visoko”

jkp visokoIstekao je Konkurs za prijave na mjesto novog direktora JKP “Visoko”. Predsjednik Nadzornog odbora Namik Čolaković na osnovu Odluke od 09.09.2014.godine raspisao je Konkurs za izbor i imenovanje direktora JKP ”VISOKO” d.o.o. VISOKO, vrijeme predviđeno za prijave je isteklo, a kako saznaje Visoko.co.ba na ovaj Konkurs stigle su samo dvije prijave. Dosadašnji direktor Ermin Dlakić je jedan od kandidata, dok je drugi kandidat Almir Hadžialić, široj javnosti poznat kao kadar OO SDA koji je prije dvije godine bio i na listi ove stranke za lokalne izbore na broju 4. Na kraju je završio na 19 mjestu sa osvojenih 598 glasova.

 

almir hadzialic11O Erminu Dlakiću, njegovom radu i zaslugama u JKP “Visoko” javnost je upoznata, kao što je upoznata i sa jednom vrstom političkog pritiska koji se vršio i vrši od samog dolaska na pozicije aktuelne lokalne vlasti 2012.godine. O Almiru Hadžialiću znamo nešto manje, pa je red i da ga upoznamo pobliže. U zvaničnom biltenu OO SDA od prije dvije godine kada su predstavljali svoje kandidate za lokalne izbore, Hadžialić je predstavljen kao tehnički direktor u firmi “Euro – Asfalt” Sarajevo koji je diplomirao na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Član Izvršnog odbora SDA Visoko, rođen 1968.godine, oženjen i otac troje djece. Nastanjen u Moštru.

Naredni korak je da Komsija boduje i  izabere kandidata koji bolje zadovoljava uslove Konkursa. Nema dileme da je sasvim jasno kojeg kandidata favorizira aktuelna vlast, samo je pitanje koja polovica te vlasti, ako znamo da su unazad nekoliko mjeseci stavovi Izvršnog odbora stranke i predvodnice Izvršne vlasti dijametralno suprotni.

Naše je da vjerujemo i dalje da ćemo imati kvalitetnu uslugu, ispravnu vodu, redovan odvoz smeća, po mogućnosti jeftiniju uslugu kao što je to uostalom bilo i do sada.