Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Senad Trako je ostvario mandat u Skupštini ZDK

senad trakoKako se stvari odvijaju i kako se približavamo zvaničnim informacijama i 100% prebrojanim glasovima za Skupštinu ZDK, tako nam stižu i sve optimističnije informacije zasnovane na računicama općinskih odbora visočkih stranaka. Na osnovu interne računice i prebrojanih glasova unutar BPS-a na kantonalnom nivou postoji sasvim objektivna i realna opcija po kojoj će mandat u Skupštini ZDK dobiti i BPS. A ako se to i desi što je sasvim izvjesno, onda će Senad Trako predsjednik OO BPS-a Visoko biti još jedan sigurni visočki kandidat sa mandatom i pridružit će se Senadu Karavdiću (SDA), Meldini Ugarak (SBB), Lejli Imamović (DF) i Amiru Ganiću (ASDA) što će značiti da će Visoko imati 5 “svojih” od ukupnih 35 poslaničkih mjesta koja će naredne četiri godine činiti zakonodavnu vlast u ZDK.

Podsjećamo, na izborima prije 4 godine Visoko je ostvarilo samo jedan direktni mandat.

Do sada je zvanično za Skupštinu ZDK prebrojano 81,71% glasačkih lističa odnosno 420 biračkih mjesta od ukupnih 514. Prema informacijama CIK-a BPS je sa dosadašnjih  5100 glasova ili 3.89% osma stranka u ZDK. Visočki kandidat Senad Trako prema internoj računici OO BPS-a ima najviše pojedinačnih glasova, a iza njega je Šefik Šeper koji je bio nosilac liste.

Inače visočki BPS zabilježio je i jedan od najboljih rezultata u državi kada je u pitanju BPS zajedno sa općinom Hadžići, a predsjednik ove stranke i osnivač Sefer Halilović koji je bio kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva u Visokom je zabilježio najbolji rezultat i na kraju završio kao treći iza Fahrudina Radončića i Bakira Izetbegovića.