Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Šemsudin Mehmedović: “Očekujemo i treći mandat u izbornoj jedinici 4A”

semsudin-mehmedovicŠemsudin Mehmedović i Šefik Džaferović ponovo će biti zastupnici Stranke demoktaske akcije u Parlamentarnoj skupštini BiH iz izborne jedinice 4A, a u SDA očekuju još jedan mandat iz ove izborne jedinice.

– Imam više od 25.000 glasova i uz Šefika Džaferovića direktan prolaz iz naše izborne jedinice u kojoj očekujemo prolaz još bar jednog zastupnika – kazao je Mehmedović za Agenciju FENA
 
Mehmedović kaže da je rezultat SDA očekivan, s tim da je SDA još osnažena podrškom birača kojom joj je dato dodatno povjerenje i obaveza na očuvanju BiH i upravljanju reformskim procesima ka evropskim integracijama.
 
– Prioritet svih prioriteta je razvoj i zapošljavanje, a da bi to krenulo u pozitivnom smjeru neophodna je stabilizacija političkih prilika u BiH koje su radikalno usložnjene – naglasio je.
 
Što se tiče mogućih postizbornih koalicija, Mehnmedović kaže da postoje razne varijante, “ali ne baš sve i po svaku cijenu”.
 
– Mislim da bi varijanta bez SDA bila vrlo opasna iako je neki zagovaraju. SDA je zadovoljna rezultatom te je to izborna volja birača koja se ne smije zanemariti – zaključio je.

Fena/Visoko.co.ba