Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nedim Bečar prvak Balkana, za BiH ukupno osvojili pet medalja

Na upravo završenom, 16 po redu Balkanskom prvenstvu u tekwondou, koje je održano u slovenskom gradu TKD Bosna B1Mariboru, reprezentacija naše zemlje osvojila je treće mjesto u ekipnon takmičenju, u konkurenciji deset balkanskih zemalja, a što je sjajan rezultat. Na ovom izuzetno jakom prvenstvu nastupilo je preko četristo takmičara, a boje naše zemlje branilo je  pedeset i četiri reprezentativca, a koji su došli iz  brojnih bih klubova i gradova:Zenica, Bugojno, Bijeljina, Kakanj, Sarajevo, Derventa… U našoj reprezentaciji nastupilo je i  osam članova našeg najboljeg i najtrofejnijeg kluba, zvaničnog prvaka naše zemlje,TKD „Bosna“ iz Visokog. U izuzetno jakoj konkurenciji članovi  ovog kluba osvojili su pet medalja, četiri bronzane i jednu zlatnu, a što je odličan rezultat. O ovom velikom uspjehu trener ekipe, ujedno i član stručnog štaba naše selekcije, Edin Kajević-Kaja nam je rekao:

TK Bosna B2-Izuzetno smo radosni i ponosni sa  rezultatima koje su ostvarili članovi ekipe „Bosna“ na ovom respektabilnom prvenstvu. Konkurencija je bila „paklena“, trebalo je mnogo znanja, samopouzdanja, spremnosti… da bi se stiglo u završnicu i osvojila medalja. Ove medalje su produkt mukotrpnog rada u našem klubu koji traje duži period, iza osvajača medalja su stotine i stotine sati treniranja, proljevanja „suza, krvi, znoja“, odricanja od mnogo čega u čemu „uživaju“ njihovi vršnjaci…, ali zato je došao  sjajan rezultat i nove medalje. Ovo će biti dodatni stimulans, snaga, inspiracija… da nastavimo sa još žeščim radom i da na svakom narednom turniru i prvenstvu u našoj zemlji, ali inozemstvu, osvajamo nove medalje, pehare, diplome…

TKD Bosna B3Nastupajući  kao reprezentativci naše zemlje u Mariboru bronzane medalje osvojili su: Kadir Ramović, Džejlana Kovačević, Mirza Osmanbegović i Almina Mušinbegović. Titulom Balkanskog prvaka i osvajanjem zlatne medalje okitio se je Nedim Bečar.