Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Druženje na “Siciliji” za mališane iz vrtića

malisani sicilijaDanas je Klub pravih frajera, na uređenom šetalištu “Sicilija”, organizirao druženje za djecu iz vrtića i time započeo aktivnosti “Ćej festa” u Visokom.

Cilj pomenutog druženja jeste da mališani iz vrtića zajedno budu na mjestima na kojima nisu bili do sada i da kroz crtanje na hamer papirima, koji su bili postavljeni na šetalištu, bojenje, crtanje kredom, uljepšaju i ujedno predstave naše šetališta kao višefunkcionalan prostor.

Šetalište “Sicilija” je do sada predstavljalo mjesto koje je sve više podsjećalo na neku scenu iz horor filmova, a sve manje na šetalište i mjesto za odmor i opuštanje.

Zahvaljujuči mališanima iz Vrtića, Klubu pravih frajera, danas je “Sicilija” izgledala sasvim drugačije, interesantnije i življe.

 “Ćejf fest” se održava u sklopu projekta „Vratimo život našem šetalištu“ koji je podržan od strane Centra za promociju civilnog društva (CPCD) iz Sarajeva kroz Program malih grantova.

Sve aktivnosti “Ćejf festa” će biti održane upravo na uređenom šetalištu, a javnost biti blagovremeno obavještena o istim.

Napominjemo da je Klub pravih frajera neformalna skupina mladića koji aktivno rade na samnjenju vršnjačkog nasilja u sklopu Udruženja „Damar omladine“.

Ovim putem se zahvaljujemo JU za predškolski odgoj i obrazovanje, direktorici Suadi Mlačo, za nesebičan doprinos pri implementaciji naših projekata, kao i uposlenicama i uposlenicima ove ustanove. 

Posebnu zahvalnost dugujemo mališanima.

Fotografije sa današnjih aktivnosti možete pogledati putem linka https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.981042091921879&type=1

Budi dio tima, priključi se Klubu pravih frajera!