Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDA i Bakir Izetbegović će pobijediti

bakir izetbegovic 2014 izboriStranka demokratske akcije (SDA) očekuje uvjerljivu pobjedu na Općim izborima 2014. godine. Birači su se uvjerili da jaka SDA može i treba predvoditi probosansku parlamentarnu većinu koja će pokrenuti nužne reforme za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine.

Također, očekujemo da će Bakir Izetbegović ponovo biti izabran za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH. Izetbegović se bezbroj puta dokazao kao veliki borac za BiH, a svoj aktuelni mandat u Predsjedništvu BiH obavljao je više nego uspješno.                            

Stotine hiljada poruka podrške SDA stiglo je i stiže iz svih gradova. Našim predizbornim skupovima prisustvovalo je više od pola miliona Bosanaca i Hercegovaca, što je demonstracija snage BiH koja najavljuje našu pobjedu.

Davanjem povjerenja stranci koja je predvodila sve najznačajnije procese u zemlji, građani će pokazati da razlikuju ispravnu od isprazne politike, te da su posvećenost državi, bosanski ponos i poštenje, rad i jedinstvo neiscrpna snaga BiH.

Obećavamo građanima da ćemo nakon izborne pobjede svu energiju usmjeriti na otklanjanje štetnih posljedica elementarnih nepogoda i pomoć ugroženom stanovništvu, ekonomski razvoj i zapošljavanje, jačanje države i deblokadu njenog evropskog i NATO puta.

Zahvaljujemo se medijima na korektnom praćenju predizborne kampanje i pozivamo građane da izađu na izbore i svojim glasovima pojačaju izbornu pobjedu Stranke demokratske akcije.