Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održan Centralni predizborni skup A-SDA

asda centralniU Gradskom kinu Visoko večeras je održan Centralni predizborni skup A-SDA OO Visoko kojem je prisustvovao veliki broj članova, gostiju i simpatizera ove stranke. Na večerašnjem skupu su bili prisutni i kandidati A-SDA za sve nivoe vlasti za naredne izbore koji će biti održani u nedjelju, a prisutnima su se obratili doc.dr. Amir Ganić, predsjednik OO A-SDA Visoko, kandidati ove stranke za Skupštinu ZDK, Federalni i Državni parlament, kao i gost prof.dr. Abdulah Gagić sa Veterinarskog fakulteta u Sarajevu.

–          Ukoliko noćas na bilo kome od nas prepoznate malo umora, to nije znak naše slabosti, već rezultat iscrpljujućeg i predanog rada u proteklih mjesec dana, kada smo pokušali i mislim i uspjeli da dođemo do skoro svakog našeg čovjeka i da vidimo koji su to njegovi problemi i kako ih riješiti. U svom izlaganju ću spomenuti jednu rečenicu, citat iz Kur'ana koji kaže da nam Bog Uzvišeni zapovijeda da odgovorne službe povjerimo onima koji su im dostojno. Ja tvvrdim da svi oni koji će se popeti noćas na ovaj podijum, naši kandidati, svakome od njih možete umjesto njihovog ličnog imena koristiti sinonime poštenja, čestitosti, dostojanstva, odgovornosti, ljudskosti. Uz zahvalnost što ste odabrali pravo mjesto večerašnjeg skupa, ubijeđen sam da ćete i za nepuna dva dana na svojim glasačkim listićima odabrati prave pozicije i prave ljude– kazao je u svom govoru doc.dr. Amir Ganić.

Uz veliki broj gostiju, nekoliko kandidata koji su se obratili, večerašnji skup izvedbom muzičkih kompozicija, uveličao je i muzičar Latif Močević, a na samom kraju se obratio i predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA ZDK i nosilac liste za Federalni parlament, Refik Kurgaš, koji je svoj govor počeo istinitom pričom o porodici kao stubu društva i svojoj porodici za koju je kazao da je imala svoju širinu, o porodici iz koje su potekle firme Akova, Brovis, o porodici iza koje je ostalo jedinstvo i sloga što je uspjeh.

–          Mi ne tražimo jedinstvo i slogu koje nam nude ovih 20 godina. Oni između sebe ne govore i zavađeni su između sebe. Nama treba unutarnje jedinstvo, a ne jedinstvo okupiti se, glasati za nas, dati nam povjerenje i onda da nas povedu u ambis. Međunarodna zajednica zna tačno koliko vrijedi BiH sa svojim resursima, imamo vodu, imamo neiscrpna rudna bogatstva, hidropotencijale. Javna preduzeća su izvor zla u ovoj državi. Ono što nisu imali kao monopol dali su u nečasne privatizacije. Ostavili su boračku populaciju na prosjačkom štapu. Nije li žalosno da nam borci po kontejnerima rove, da vrše samoubistva i nakon 20 godina nude pakete od 8,5 KM predviđene za poplavljena područja, dijele te pakete nama ovdje u Visokom. Ne trebaju nam takve priče, oni su obećanje dali prije dvadeset godina i nemaju potrebe se mučiti oko izbora, dali su obećanje prije 20 godina i sad samo smišljaju parole. Nije istina da nam zakoni ne valjaju, ne valja nam zakonodavstvo, sudstvo, a sa ovog mjesta pozivam da se uvede i moralna i krivična i materijalna odgovornost za ono što smo trebali, a nismo uradili. Sudstvo nije neovisno, kada sam javno obznanio u Dnevnom avazu i time pozvao sudstvo, tužilaštvo i policiju, da ispitaju uzimanje mita od strane ministra Lijanovića, niko se nije javio i pokrenuo istragu, a danas ga hapse pred izbore. Zaššto pred izbore? Nije on to mogao sam raditi, on je bio vaga i radio i dogovoru sa velikim strankama. U izjavi naš uvaženi član Predsjedništva Bakir Izetbegović kaže da su A-SDA i SDA u jedinstvu. Kako da on to postigne s nama kada u svojoj stranci nema jedinstvo. Mi hoćemo jedinstvo sa SDA, ali bez Bakira Izetbegovića, bez njegovih slijepih poslušnika, hoćemo kadrove koji su neukaljani. Ima hajra u ovom narodu, trebamo mu samo vratiti povjerenje. A-SDA podržava nekadašnjeg reisa Mustafu Cerića, takav čovjek mora biti kruna morala, takav čovjek treba Bosni. Pozivam vas da nam se pridružite i date šansu. Ovo doživljavam kao tešku odgovornost i kunem se Uzvišenim da me strah kao kada sam prije 13 godina došao u Dobrinje na farmu, strah me je šta ću naći u državi, ali se ne bojim uhvaiti u koštac sa problemima, onako kako sam ih rješavao u svojoj firmi, u svojoj kući, rješavat ću ih i tamo. Na čelu dr. Mustafom Cerićem, intelektualcem, sa čovjekom kojim ne želim da me vodi u Tursku, koja nam šalje selame, hoću da me vodi u Rusiju gdje je tržište od 270 miliona ljudi, gdje mogu prodavati ja i drugi privrednici. Takvog lidera ja hoću. BiH večeras igra jednu važnu utakmicu, ja iskreno vjerujem da će BiH večeras pobijediti, a mi na izborima u nedjelju – istaknuo je u svom obraćanju Refik Kurgaš. Fotografije sa večerašnjeg skupa možete pronaći klikom na LINK.