Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Refik Kurgaš: “Obećano, ispunjeno”

kurgas stolarija 1Fondacija “Mi za djecu” svakim danom je sve bliže ispunjavanju obećanja i potvrde ispravnosti svoje misije koja je za svoj prvi cilj postavila zadatak da se urede škole u Porječanima i Moštru. Tačnije da se uradi škola Mula Mustafa Bašeskija kojoj pripada i područna škola u Porječanima. Radovi na realizaciji projekta svakodnevni, a od danas škola već ima i malo drugačiji izgled, razlog tome je postavljanje stolarije.

– “Obećano urađeno i idemo dalje. Još prošle sedmice imalo smo dogovor o postavljanju stolarije, međutim nisam htio da izlazimo u javnost sa tom informacijom dok škola ne dobije prve prozore. I evo, kao što vidite, plan je realizovan. Tu naravno nije kraj naših aktivnosti, mi idemo dalje sa realizacijom ovog projekta čiji krajnji cilj je da djeca sa ovog kraja idu u uslovnu i pristojnu školu. Paralelno sa ovim aktivnostima nismo odustali i od naše druge zacrtane misije zbog koje i jesmo formirali fondaciju, a to je stipendiranje izuzetno nadarene djece – izjavio je za Visoko.co.ba predsjednik Fondacije “Mi za djecu” Refik Kurgaš.

Podsjećamo vrijednost cijelog projekta je 1.300.000KM, Vlada ZDK u ove namjene do sada je potrošila 300.000KM, a članovi Fondacije angažovani su na prikupljanju ostatka sredstava u vrijednosti od 1.000.000KM.

kurgas stolarija 2kurgas stolarija 3kurgas stolarija 4kurgas stolarija 5kurgas stolarija 6kurgas stolarija 7kurgas stolarija 8kurgas stolarija 9