Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počela sa radom terapijska zajednica

trnovci 5U Trnovcima kod Kaknja počela je sa radom terapijska zajednica koju je pokrenulo Udruženje za borbu protiv ovisnosti “Put života-Put Feniksa” iz Zenice. U.G. “Put života-Put Feniksa” je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, koja je osnovana 29. 01. 2014. godine u Zenici. Udruženje ima za cilj rješavanje problema ovisnosti. S tim u vezi, u realizaciji projekta osnivanja zajednice na području Općine Kakanj, mjesto Trnovci, zajednica je krenula sa radom 15. 09. 2014. godine, što je bilo u velikoj mjeri medijski popraćeno. Kapacitet terapijske zajednice bi mogao biti i do 30 osoba, sa mogućnošću proširenja.

Ohrabreni smo krenuli u ovaj društveno odgovoran projekat i sigurni smo da ćemo u tome ustrajati. Ustrajnost znači razlikovati se od ljudi koji lahko odustaju i posustaju, izdrzljivošću pokazati i dokazati svoju snagu i veličinu, a prije svega svoju vjeru i ljubav, ukratko-boriti se za svoj cilj.

Pri tome, izuzetno cijenimo svakoga ko će nam pomoći u realizaciji ovog projekta. Već smo ozvaničili ugovor između kantonalnog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, JU Zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti i nas. U budućnosti očekujemo podršku i saradnju sa općinama Zeničko-dobojskog kantona (Kakanj, Zenica, Visoko, Breza, Vareš, Tešanj, Maglaj). Nadamo se i podršci drugih vladinih i nevladinih organizacija, udruženja, privrednika i naravno medija.

Za sve dodatne informacije (savjeti i pitanja) i druge eventualne vidove saradnje i pomoći koju ste u prilici pružiti, stojimo na raspolaganju.

e-mail:ug-putzivota-putfeniksa@hotmail.com

Telefon: 062 454 748 ( kontakt osoba Almir Mehanović, predsjednik UG Put života-Put Feniksa)

Broj žiro računa: 134-010-00003723-09 IK banka dd Zenica

trnovci 4trnovci 3trnovci 2trnovci 1