Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Finale predizborne kampanje na „visočki način“

nadja omerovic tabakNa programu Televizije Visoko u srijedu, 8. oktobra sa početkom u 21,30 sati bit će emitovana i posljednja TV debata, u nizu debatnih emisija za kantonalni, federalni i državni nivo vlasti. Urednica Nadja Omerović pozvala je predsjednike općinskih odbora političkih stranaka čiji su kandidati za Opšte u BiH učestvovali u navedenim emisijima.

Najavljena tema o kojoj će razgovarati učesnici posljednje debate je „Visočki kandidati na listama za Opće izbore u BiH“.

Svoje učešće su potvrdili:

Senad Trako, predsjednik OO BPS-Sefer Halilović,

Kemal Mušinbegović, predsjednik OO SBB-Fahrudin Radončić,

Muhamed Husić, predsjednik OO SDP BiH,

Halim Zukić, predsjednik OO SDA BiH i

Ismet Dedić, predsjednik OS Stranke za BiH.

Očekujemo da će se pojaviti u TV debati i iznijeti svoje visočko mišljenje i stavove svojih političkih opcija i predsjednici OO i ostalih političkih stranaka, kao što su Amir Ganić, predsjednik OO A-SDA, Jasmina Semić, predsjednica OO DF-Željko Komšić i Sakib Mostić, predsjednik OO NS Radom za boljitak.

Zanimljivo će biti pogledati ovu emisiju iz nekoliko razloga. Prvo, očita je namjera urednice Omerović da TV Visoko, kao orijentisani lokalni medij, program predizborne kampanje za Opšte izbore privede kraju u visočkom fonu. Drugo, stanovnici našeg Visokog trebaju vidjeti ili još bolje čuti trenutna razmišljanja lokalnih političkih lidera i njihove političke doraslosti u trenutnom političkom šarenilu surove zbilje, obećanja i opšteg privređivanja i u konačnici prepoznati iskrene igrače u ovoj predizbornoj utakmici. Treće, trebaju se Visočani i Visočanke konačno naučiti birati (križati onaj kvadratić na izbornim listama) naše ljude u vlast i od istih tih ljudi očekivati rezultate za dobrobit svoje lokalne zajednice na mikro i makro planu. I četvrto, više je pitanje svima nama, koliko će se uspjeti izvući poruka „na visočki način“ kao dio kampanje našeg portala Visoko.co.ba „Glasaj visočki“.

To ostaje da vidimo i to veoma brzo, za pet dana.

(Foto: Almin Tabak)