Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mirza Handžić podnio neopozivu ostavku

Handzic Mirza.jpgPotpuno neočekivano su rukometaši Bosne danas ostali bez trenera. Dosadašnji trener Mirza Handžić je podnio neopozivu ostavku na to mjesto i tim povodom je danas u prostorijama kluba održana i press konferencija. I sami novinari su bili potpuno iznenađeni, pa se s nestrpljenjem očekivalo da se čuju razlozi ovakve odluke. Pretpostavljalo se da je to možda zbog remija protiv Slobode, ali su razlozi potpuno drugačije prirode i nemaju puno veze sa samom igrom na terenu.

Sinoć nakon treninga mi je sportski direktor kluba uručio papir na kojem stoji odluka Upravnog odbora da se igrač kojeg sam zbog kršenja klupske discipline, a riječ je o Tariku Begiću, vraća u trenažni proces sa seniorskom ekipom. Naravno da sam bio potpuno iznenađen, jer je to odluka koja se ne donosi bez konsultacija sa trenerom, a posebno se ne saopštava na takav način. Moram ovom prilikom reći da je od donošenja moje odluke o suspenziji pomenutog igrača, za koju i dalje smatram da je potpuno ispravna i da bi je donio vjerovatno svaki trener na svijetu, bilo velikih pritisaka da promjenim svoju odluku i istog vratim u trenažni proces. Smatrao sam i smatram i dalje da jedan igrač, a posebno ne jedan mladi igrač, ne može biti razlog da se ruši autoritet jednog trenera i da bi se u slučaju drugačije odluke, dogodilo upravo to. Nažalost, ljudi u UO na čelu sa predsjednikom su očito mislili drugačije i kada svi silni pritisci na mene nisu urodili plodom, odlučili su jednostrano donijeti odluku za koju su znali da će izazvati moju ostavku na mjesto trenera. Na kraju moram reći da sam svjestan da novac u životu diktira puno toga, ali ako je neko mislio da je i kod mene to slučaj, pogrešno su procjenili, rekao je u emotivnom istupu sada već bivši trener Bosne, Mirza Handžić. 

Prisutnima se obratio i sportski direktor Kenan Ahić koji je izrazio žaljenje zbog ovakvog raspleta događaja i naglasio da je puno negativne energije oko kluba i to od strane onih koji nisu u stanju platiti ni ulaznicu za utakmice kluba, a kamoli svojim radom pomoći da Bosna funkioniše bolje. Na pitanje ko bi mogao biti novi trener, odnosno ko će ekipu u utorak s klupe predvoditi u Derventi, nismo dobili odgovor, jer sportski direktor ne zna, a predsjednik nije ni bio prisutan.