Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Debata koja je pokazala kako postoje znatne elokventne razlike među kandidatima

debata kandidati za drzavni parlamentNa programu TV Visoko sinoć je emitirana i posljednja debatna emisija za kandidate za Opšte izbore u BiH. Učestvovalo je sedam kandidata iz ASDA, BPS, SBB, SDP, SDA, DF i NS Radom za boljitak, za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH  i razgovaralo se o temama koje se prvenstveno odnose na put Bosne i Hercegovine ka evropskim integracijama i glavnim kočnicama za veliku evropsku porodicu.

Svi kandidati su se uglavnom složili oko većine pitanja o kojima se razgovaralo od jedinstvene države BiH, njenog evropskog puta, upisa vojne imovine, pristupa NATO-u, neminovnih ustavnih promjena koje nedvojbeno očekuju narednu garnituru vlasti…osim o odgovornosti političkih stranaka u određenim mandatnim periodima na vlasti.

Moramo priznati da je i ova debata pokazala kako postoje znatne elokventne razlike među kandidatima koji su učestvovali u dosadašnjim debatnim emisijama. Oni su pokazali da se može učestvovati u emisiji ovog tipa, iznijeti mišljenja i stavovi političkih subjektama u prihvatljivim okvirima političkog dijaloga, drugim riječima bez vike i dreke.

Zanimljiva je informacija koju je u odjavnom dijelu emisije iznijela urednica i voditeljica Nadja Omerović kada je najavila još jednu debatnu emisiju u narednoj sedmici. Predsjednici opštinskih odbora političkih stranaka koje su učestvovale u prethodnim debatnim emisijama razgovarat će o visočkim kandidatima na aktuelnim kandidatskim listama za Opšte izbore u BiH.

Kako je naš portal inicijator i apsolutni zagovornik kampanje „Glasaj Visočki“ bit će interesantno poslušati predsjednike visočkih stranaka o visočkom interesu u cijeloj priči oko Opštih izbora u BiH, posebno ako znamo da su pojedine stranke iskoristile Visoko kao poligon za favoriziranje kandidata iz drugih gradova.