Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Zabrinutost povodom dešavanja u JKP “Gradska groblja” Visoko

sdp-logo-final-crveniOpćinski odbor Socijaldemokratske partije Visoko izražava zabrinutost povodom nezvaničnih informacija koje kruže unutar medijske i javne sfere u Visokom, a vezanim za dešavanja u JP Gradska groblja.

S obzirom da smo saznali niz nezvaničnih i neprovjerenih informacija da je direktor JP Gradska groblja Asmir Hodžić dobio otkaz nakon njegove intervencije u cilju sprečavanja izmještanja mašina potrebnih za tehnološku proizvodnju pogrebne  opreme za Orašje, smatramo da Općina Visoko i javno preduzeće Gradska groblja imaju dužnost zvanično potvrditi ili demantirati ove informacije te objasniti da li će izmještanje navedenih mašina imati uticaj na pripreme posmrtnih ostataka žrtava genocida u Srebrenici za dženazu.

Također smatramo da Općina Visoko mora konačno da građanima položi račun, odnosno rezultate tzv. Reforme javnog sektora sa kojom se mi nismo i nikada nećemo složiti. Od usvajanja dokumenta zvanog „Smjernice reforme javnog sektora“ prošlo je jako puno vremena, a konkretni rezultati iste su potpuno nepoznati općoj javnosti te se ista mora zadovoljiti nepotpunim, nezvaničnim i neprovjerenim informacijama. Stoga, cijenimo da je u provođenju Reforme javnog sektora potrebno mnogo više transparentnosti kako bi građani, uposlenici JU i JP ali i politički subjekti imali tačne i provjerene informacije.