Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vraćen život našem šetalištu

sicilijaKlub pravih frajera zajedno sa aktivistima i aktivisticama naše općine je tokom vikenda uređivao i uredio šetalište „Sicilija“ sa postavkom pet klupa za sjedenje i pet kanti za smeće.

Osim postavke klupa i kanti uslijedila je akcija farbanja istih u tri boje: crvena, plava i zelena.

Za razliku od dosadašnjeg šetališta gdje je dio klupa i kanti za smeće bio u neupotrebljivom stanju, što je dovelo do toga da je ovo mjesto sve više podsjećalo na neku scenu iz horor filmova, a sve manje na šetalište i mjesto za odmor i opuštanje, postavkom klupa za sjedenje i kanti za smeće, Klub pravih frajera je je omogućio da naši sugrađani mogu ponovo da uživaju u ovim lijepim danima pored rijeke Fojnice, a da pri tome ne sjede na betonu.

U narednom periodu slijedi „Ćejf Fest“ koji će biti održan upravo na uređenom šetalištu.

O aktivnostima „Ćejf Festa“ javnost će biti blagovremeno obavještena.

Projekt „Vratimo život našem šetalištu“ je podržan od strane Centra za promociju civilnog društva (CPCD) iz Sarajeva kroz Program malih grantova.

Napominjemo da je Klub pravih frajera neformalna skupina mladića koji aktivno rade na samnjenju vršnjačkog nasilja u sklopu Udruženja „Damar omladine“.

Link sa fotografijama sa fb Budi frajer kluba : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.365298560301457.1073741830.172386569592658&type=1&notif_t=like

Zahvaljujemo se Općini Visoko, Službi za urbanizam i prostorno uređenje, koja je dozvolila implementaciju projekta na terenu, JKP „Gradska groblja“ Visoko , firmi „NEW GRADEKO“, UG „Mladi volonteri“, UG „Opstanak“  kao i akitvistima i aktivisticama sa naše općine koji su sa nama proveli vikend u uređivanju šetališta.

Zahvaljujemo se i svim šetaćima koji su u toku vikenda pozdravljali naše aktivnosti.

Posebnu zahvalnost dugujemo CPCD-u na prepoznavanju problema i doprinosu da se isti i riješi.

Budi dio tima, priključi se Klubu pravih frajera!