Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Organizovani odlazak na predstavu “Čarobnjak”

pozoriste srbija“Daje se na znanje da se u zemaljskom glavnom gradu Sarajevu i kotarima Zenici, Goraždu i Visokom ove godine, od 3. do 12. oktobra, održava 54. (slovima: pedesetčetvrti) festival MESS.” Udruženje Confero kao suorganizator Festivala, ove godine organizuje odlazak na predstavu u Sarajevo. U pitanju je predstava “Čarobnjak” Narodnog pozorišta Sombor, Srbija. 

“Predstava “Čarobnjak” Fedora Šilija u režiji Borisa Liješevića govori o životu Tomasa Mana. Radnja komada obuhvata period od 1891. godine, kada je Tomas Man bio đak i imao petnaest godina, do 1949. godine, kada je njegov sin Klaus izvršio samoubistvo. Naizgled biografska, ova drama, osim činjenica, zasnovanih na motivima Manovog književnog djela i historijskim podacima o njegovom životu, u sebi miješa biografske činjenice i fiktivne događaje, kao i likove. Ova predstava nije koncipirana kao biografija Tomasa Mana već kao pozorišna igra. U njoj je gledatelj/ica, od samog početka, aktivni učesnik/ca.”

Detaljnije o predstavi na linku: http://mess.ba/10-program-mess2014/52-carobnjak

Predstava se igra 8. Oktobra u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 20:00 sati. Cijena ulaznice sa prevozom je 15,00KM, a cijena sa popustom za učenike je 13,00KM. Polazak iz Visokog je planiran u 18:30 sati, a svi zainteresovani detalje će dobiti naknadno.Za rezervacije ulaznica, i sve ostale informacije možete nas kontaktirati na brojeve: 061 039 153 i 062 858 551, kao i na facebook profilu udruženja: www.facebook.com/UdruzenjeConfero