Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vispakova Ginisova džezva u Sloveniji

vispak slovenijaU okviru promocije Zlatne džezve – prave bosanske kafe u Sloveniji, Vispakova Ginisova džezva će “gostovati” u ovoj zemlji od od 24. do 27. septembra. Ovo je prvi put da će se džinovska džezva naći u Sloveniji, a prvog i drugog dana promocija najveće džezve na svijetu čiji je kapacitet 660 litara kafe održat će se u trgovačkom centru Mercator Šiška Ljubljana, trećeg dana u Mercatoru u Velenju, a četvrtog dana  u centru Jager u Velenju. Degustacije se održavaju u vremenu od 9,30 do 19,30 sati.    

Prvog dana, u četvrtak, degustaciji Zlatne džezve prisustvovat će i ambasador Bosne i Hercegovine u Sloveniji Nj. E. gospodin Željko Jerkić, kao i predstavnici Mercatora. Osim njih bit će prisutni i članovi bh. društava koja su aktivna u Sloveniji, KUD “Ljiljan” iz Ljubljane i KUD “Behar” iz Velenja.
“Bosanska kafa je posebna, a njenu osobenost ne čine samo sastav i okus, već i način spremanja. Bosanska kafa se peče, zalijeva, služi u džezvama i ispijaiz fildžana sa kockom šećerom ili rahatlokumom. Za Slovence smo ovaj pripremili i uputstvo, kako  se priprema Zlatna džezva. Ovom prilikom pozivamo sve one koji žele probati bosansku kafu i družiti se na tradicionalan bosanski način, da dođu na promociju Vispakove najveće džezve na svijetu i da zajedno obilježimo 10 godina Ginisove džezve”, kazao nam je tim povodom direktor marketinga Vispaka, Armin Hodžić.

Ipak Vispak!