Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izet Smajević, kandidat SBiH u izbornoj jedinici šest

izet smajevic izbori 2014Poštovani građani izborne jedinice 6 koju čine općine Visoko, Kakanj, Breza, Vareš i Olovo!

Ja sam Izet Smajević, broj 3 na listi SBiH na Općim izborima za Parlament FBiH. Redovni sam profesor na Mašinskom fakultetu Sarajevo i u dijeljenom radnom odnosu uposlen u EPBiH u kojoj na odgovornim mjestima u proizvodnji i razvoju radim već 30 godina. Dobitnik sam više nagrada za inovacije, autor nekoliko patenata, univerzitetskih udžbenika i knjiga i preko 100 naučnih radova. Kao mentor sam izveo i poklonio ovom društvu više od 40 diplomiranih inženjera, magistara i doktora nauka. Dobitnik sam plakete za doprinos razvoju i širenju ugleda MF Sarajevo. Rođen u Gračanici kod Visokog, vijećnik u OV Visoko, oženjen, otac 2 sina, obojica inženjeri.

Domoljubi su našu zemlju po ko zna koji put odbranili od agresije izvana. Mi se nakon posljednjeg rata, evidentno je, još uvijek nismo odbranili od agresije iznutra. Stalno smo, i to pod sve većim, ne samo političkim, već – i to naročito – pod ekonomskim pritiskom propadanja privrede, pljačkaške privatizacije, porasta nezaposlenosti, otpuštanja radnika, radnika na čekanju, ucjena na poslu, neadekvatnog plaćanja, mita, korupcije, štrajkova obespravljenih, protesta – pa i nasilnih, općeg siromaštva u koje sve dublje propadamo, bez perspektivnosti za mlade – od kojih je više od pola nezaposleno i koji s razlogom traže puteve da odu.
I ovo je sve poznato, i ovo je godinama ovako i nije do drugih – do nas je! 

Jer: vlast pripada narodu, a dopustili smo da nam je otmu – bezobrazni, nekompetentni, neodgovorni, sebični. Izdali su nas! 

Zato: izađimo na izbore, budimo odgovorni prema trbuhu i djeci, birajmo moralne, sposobne, odgovorne – birajmo isključivo ljude na svim izbornim nivoima posebno – nemojmo se držati stranke – ne slijepo.

Jer: Izbori su pravo mjesto za proteste! Izbori su rješenje, protesti su kajanje!

Poštovani susjedi, komšije, građanke i građani:
Izborni program Izeta Smajevića, kandidata SBiH za Parlament FBiH – na broju 3, moj izborni program, je zasnovan na znanju, dobroj praksi u Evropi, baziran na domaćim resursima, realan, izvediv, afirmativan po okolinu i zapošljvanje i garant je nužnog zaokreta ove zemlje ka razvoju, domaćoj proizvodnji i porastu životnog standarda. Program je detaljno izložen na web stranici www.smajevic.ba – pozivam vas da je posjetite, da komentarišete; i pišite mi – odgovorit ću – i uvažiti vaše stavove.

Ovdje sam, jer se osjećam obaveznim. Nekompetentna vlast nam upropaštava zemlju i budućnost.
Hoću, kao i vi, da se s tim prekine. Bit ću vaš glas, vaša snaga na tom poslu. 

Zato – na izborima, nemojte ostati kod kuće, izađite i – preporučujem se – s razlogom, birajte:

Izet Smajević, obilježite broj 3 na listi SBiH, Federalni parlament,
Odlučno s narodom, u promjene!