Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Upriličen Predizborni skup OO SBB Visoko u Orašcu

Predizborni skup OO SBB Visoko KopirajVečeras je, u sklopu predizborne kampanje, koja je startala 12. septembra, Općinski odbor SBB – Fahrudin Radončić Visoko organizovao prvi Predizborni skup, kao uvertiru u predstojeće izbore koji će biti održani 12. oktobra. Prvi Predizborni skup OO SBB Visoko odlučio je da smjesti u Orašac, mjesto koje je zasigurno uspjelo da prepozna inicijative kandidata ove stranke na predstojećim izborima i koje se odazvalo na ovaj skup.
Pred mnoštovom okupljenih mještana kandidati ove stranke: Nevzeta Begić, Kemal Mušinbegović, Meldina Ugarak, Dženana Brkić, Adnan Kubat i Sead Kurtagić predstavili su konkretne programe i prikazali prisutnima na koji način će oni, kroz pozicije za koje su kandidovani, doprinijeti razvoju zajednica u kojima je potrebno da djeluju. Također, pored ovih kandidata, OO SBB Visoko je kao organizacija koja želi mir i solidarnost u svojim redovima ugostila i jednog kandidata za Predstavnički dom Parlamenta FBiH iz Breze, Namika Muratovića, koji je u skladu sa dogovorenim načelima imao priliku da se predstavi i mještanima Orašca, kako bi u fer i korektnoj predizbornoj kampanji pokušao da pridobije glasove za sebe.
U svojim izlaganjima kandidati su govorili o dosadašnjoj socio-ekonomskoj situaciji u kojoj se naša država i kanton nalaze, te su kazali kako je dostatna dvadesetogodišnja vladavina pojedinih stranaka te kako oni žele da donesu promjenu, ali nisu obećali ništa osim onog što je moguće da ispune, kazavši kako ne žele da budu kao dosadašnja vlast koja je uvijek obećavala a nikada ništa konkretno uradila nije.
Naredni Predizborni skup OO SBB Visoko biti će upriličen već prekosutra, dakle, u nedjelju 21. 09. 2014. godine u Moštru, gdje će svi mještani također imati priliku da saslušaju izlaganja svih kandidata i da razluče kome žele da daju svoj glas.
Nakon ovog predizbornog skupa u prostorijama stranke koje se nalaze u Motelu “Piramida sunca” upriličeno je i svojevrsno druženje gdje su članovi OO SBB Visoko ugostili KO SBB ZDK, na čelu sa predsjednikom Mirsadom Isakovićem, gdje su razgovarali o pitanjima koja se tiču strategije SBB-a na predstojećim izborima, razmjenjujući iskustva sa Predizbornih skupova.

Detaljniju fotogaleriju sa ovog predizbornog skupa možete pogledati na LINKU