Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tellinger, Dona, Uvarov i Osmanagić privukli 1000 Slovenaca u Cankarjev dom

piramida cankarjevU organizaciji najveće, državne, kulturne institucije u Sloveniji, Cankarjevog doma, 8. i 9. septembra 2014. godine održana je konferencija “Piramide i drevna tehnologija”.

Prvu večer predavanja su održali pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić i austrijski istraživač Klaus Dona. Osmanagić je pred 600 posjetitelja govorio o svrsi piramida s naglaskom na bosanske piramide i Prahistorijski podzemni labirint Ravne, a Dona ih je upoznao sa serijom neobičnih artefakata koji se ne uklapaju u zvaničnu historiju te postavljaju mnoštvo pitanja o tehnologijama drevnih naroda.

Druga večer konferencije bila je rezervirana za ruskog istraživača i graditelja piramida Valerija Uvarova. On je prisutne oduševio objašnjenjima o praktičnoj upotrebi zaboravljenog znanja koja današnjem čovjeku umnogome mogu pomoći u održavanju psihofizičkog zdravlja.

Pronalazač i istraživač misterioznih megalitnih krugova na tlu Južne Afrike Michael Tellinger posjetitelje u punoj sali Cankarjevog doma informirao je o mogućnostima kreiranja slobodne energije, upotrebi frekvencije te svojim nastojanjima da kroz Ubuntu pokret, čiji je osnivač, promjeni stanje u državama i društvu.

Organizatori konferencije su ovaj skup ocijenili iznimno uspješnim jer se više od 1200 Slovenaca odazvalo pozivu organizatora. Dogovoreno je održavanje nove konferencije naredne godine.

Posjeta ova četiri popularna istraživača Sloveniji bila je odlično medijski popraćena te su tokom dvodnevnog boravka u Ljubljani Tellinger, Dona, Uvarov i Osmanagić dali niz intervjua za pisane i elektronske medije.

Razgovore s njima zabilježili su, između ostalih, magazini i dnevne novine Viva, Primorske novice, Misteriji, Avra, Jana in Delo, kao i TV ekipe Studija 12 i RTV Slovenije.