Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki DJ Djambalaja na AlterValVikendu u Kaknju

submarinealterval previewNevladino omladinsko udruženje AlterVal narednog vikenda u Kaknju nastavlja sa svojim aktivnostima. Specijalno pripremljen niz sadržaja upakovan pod etiketom #AlterValVikend počinje u subotu 20. septembra u 13h u dvorištu Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” eventom #GrafitiLiveActShow u kojem će se predstaviti mladi umjetnici iz Sarajeva, koji se potpisuju pseudonimom “224 Clique” i demonstrirati će umjetničke vještine crtanja grafita.

U foajeu Doma kulture istog dana u 18 sati će biti održana druga edukativna radionica #WorkShopAlterVal u kojoj će gostovati mladi perspektivni bh. fotograf i mladi muzičar Dado Ruvić koji duži niz godina radi za prestižnu svjetsku foto agenciju Reuters. Za njega kažu da iza sebe ima više fotografija na naslovnicima svjetskih časopisa nego godina života. Zainteresovani posjetitelji će moći učestvovati u diskusiji o temi “Fotografija u medijima i pogled na savremenu fotografsku pop kulturu”. Radionicu će moderirati Jasenko Korjenić, jedan od osnivača udruženja AlterVal.

Nakon duže pauze AlterVal nastavlja sa radionicama ovakvog tipa, a podsjećamo da je prva održana na samoj promociji udruženja u Spomen parku poginulim rudarima u aprilu 2014.

Afterparty #AlterValVikend-a će biti održan u DEL Caffe-u u 20h, a posada #PodmornicaSubmarineVibes iz Sarajeva stiže u Kakanj da ozvaniči saradnju sa udruženjem AlterVal. Kapetan posade, Dino Aganović #Hibrid, već je boravio u Kaknju na promociji udruženja, zahvaljujući angažmanu kakanjskih omladinaca prvi put zvanično nastupa u Kaknju. Kolega iz Visokog, Naim Kavazić #Djambalaja nedavno je nastupao na 72 Summer Fest na Ponijerima, a sada stiže sa posadom i pojačava ekipu. Najavljuje se i nastup saksofoniste, kojeg imenom za sada nećemo predstaviti (iznenađenje večeri).

Na vama je da se pridružite našim eventima, svakako afterparty-u koji će biti ujedno i mirni protest povodom najavljivanjima da će se ugostiteljskim objektima u Kaknju drastično smanjiti termini radnog vremena!

Neka živi mladost.