Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Poziv za doprinos razvoju lokalne zajednice kroz uređenje šetališta „Sicilija“

damar omladineKlub pravih frajera, Udruženja „Damar omladine“, poziva sve aktiviste sa područja općine Visoko da učestvuju  u volonterskim akcijama uređenja šetališta „Sicilija“ s ciljem postavke pet klupa za sjedenje i pet kanti sa smeće. Osim postavke pomenutog planirano je i cvjetno uređenje šetališta.

Aktivnosti koje su planirane projektom jesu čišćenje terena, postavka i farbanje klupa za sjedenje, kao i organiziranje „Ćejf festa“, kao zavšne aktivnosti na Siciliji.

Troškovi osvježenje i hrane su pokriveni od strane organizatora.

Učestvovati možete preko Lokalnog volonterskog servisa, tako da ukoliko niste članovi istog možete popuniti pristupnicu u prostorijama  Udruženja „Damar omladine“ koje se nalazi u ulici Bakračeva br.1, zgrada BTS-a, u vremenu od 09:00h do 15:00h.

Svi prijavljeni aktivisti će dobiti detaljnu uputu o sprovedbi projekta na terenu.

S obzirom da su nam aktivisti pretežno srednjoškolci, sve aktivnosti će se organizirati vikendom, kako ne bi ometali njihovo redovno školaovanje i pravili izostanke sa nastave.

Prijave za učešće u pomenutim akitvnostima možete slati putem e-maila:  damaromladine@gmail.com sa osnovnim podacima (Ime i prezime, broj telefona).

Projekat je podržan od strane CPCD-a kroz Program malih grantova.