Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Na kraju se ispostavilo da je Ermin Dlakić ipak bio u pravu u odnosu na one koji su mu radili o glavi

ermin dlakic amra babicU sjeni predizborne kampanje za Opće izbore provlači se priča oko situacije u JKP “Visočica”, a o čemu je posebno bilo riječi i na Izvršnom odboru OO SDA Visoko gdje su se kako tvrdi naš izvor sukobile i dvije struje unutar te stranke. Kako vrijeme odmiče sve je izvjesnije i jasnije da je ono o čemu je pričao i na što je ukazivao aktuelni direktor “Visočice” Ermin Dlakić zapravo i bila istina, suprotno “Reformatorima” koji za dvije godine vlasti izuzev izlizane priče i neargumentovanih vizija ne nude ništa ozbiljnije za što bi se i najveći simpatizeri njhove stranke mogli ozbiljno uhvatiti kao argumenta.

Krajem septembra isiče četverogodišnji mandat Ermina Dlakića, vode sa Vrutka nismo vidjeli iako su vršena opsežna istraživanja i obećavano nam je da vode ima ne samo za uže gradsko jezgro, nego da je ima i za Porječane, Gračanicu, Moštre, Vratnicu … Dokumentacija sa tih istraživanja, za što su izdvojena i značajna novčana budžetska sredstva, nikad nije dospjela u JKP “Visočica” gdje bi joj prirodno trebalo biti mjesto. “Reformatori” su najavljivali ekspresnu smjenu direktora Dlakića još prije dvije godine, i ne samo njegovu, nego i smjenu drugih direktora javnih preduzeća i ustanova, što je polovično i odrađeno. Dlakiću su spočitavalo i politički poturalo svašta, radnici su javnim protestom rekli šta misle tim povodom i podržali direktora i politiku preduzeća koju on sprovodi. Ono što se javnosti pokušalo preko podobnih i potplaćenih lokalnih megafona plasirati kao istina i razlog zbog kojeg se Ermin Dlakić ne može više prijaviti na konkurs za novog direktora, ispostavilo se da nije istina. Istina je da postoji krivična prijava protiv Ermina Dlakića sa kojom je on odmah upoznao predsjednika Nadzornog odbora, a ta se prijava odnosi na tender koji je JKP “Visočica” realizovala sa IGM-om, a ne sa vlastitim bratom.

Nakon dvije godine i raznoraznih smicalica lokalnih visočkih negativaca i kočničara razvojava cijele općine, koji u talačkoj krizi drže sve Visočane a kroz političke osvete samoprozvanih faraona u konačnici nas je dovelo do jedne spoznaje i pozitivnog zaključka proizašlog iz sve te negativnosti. Ermin Dlakić je ipak na kraju pokazao i dokazao da je sve bio u pravu, suprotno onima koji su mu radili o glavi.