Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Za mene neka ne glasaju oni koji vole bilo koju državu više od Bosne i Hercegovine”

dejan scepanovic 2014 septembarSutra počinje predizborna kampanja (koje ću i ja nažalost biti mali dio) – onih mjesec dana kada svi odjednom žele da ih saslušate . Predizborne kampanje su u modernim civilizacijama shvaćene kao otvaranje javne arene za časnu borbu različitih programa i ideologija ali s obzirom živimo u BiH – ovdje su šansa za stvaranje iluzija instant rješenja koja traže instant glasove.

Opsjenari će vam nuditi instant meso i instant sok, zabavljati vas instant sijelom, teferičem i kolom pričajući vam da će dan nakon izbora sve instantno postati bolje i dobiće vaš lakomisleni i potračeni instant glas koji je mogao biti uložen u tešku istinu da nikada niko ništa na svijetu nije promjenio lako i brzo i da izborna pobjeda zarađena na laži, strahu i mržnji nikada neće niti jedan narod dovesti do progresa. Historija nas je bar to naučila do sada.

Što se tiče mene, nikada nikom nisam govorio zašto glasati za mene. Moj ideološki i terenski rad je evidentan zadnjih 5 godina. Koliko je cijenjen – pokazat će sudije istog – glasači.

Ali ću reći zašto NE glasati za mene:

Za mene ne trebaju da glasaju oni koji žele da samo NJIMA BUDE BOLJE!
Za mene neka ne glasaju oni koji misle da svojim rođenjem imaju više prava na život, posao, uspjeh i Bosnu i Hercegovinu od drugih.
Za mene neka ne glasaju oni koji mrze druge i drugačije zbog njihovih vjerskih, ideoloških, svjetonazornih i životnih ubjeđenja.
Za mene neka ne glasaju oni koji vole bilo koju državu više od Bosne i Hercegovine.

(FB profil Dejana Šćepanovića)