Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Budite i vi dio promjene, priključite se timu UnoLearn-a !

visoko.co.baNije lahko biti srednjoškolac, nameće nam se puno obaveza s kojima dolaze brige i stresovi. Naše srednjoškolske dane više volimo provoditi zabavljajući se, nego učeći, jer želimo dobro iskoristiti naše mladenačke dane. Kako bismo unaprijedili znanje srednjoškolaca, a u isto vrijeme i ostavili im dovoljno prostora za slobodno vrijeme napravili smo web portal o znanju i razmjeni znanja pod nazivom „UnoLearn“. Dostupan je svima koji žele da steknu kvalitetno znanje iz Matematike, Informatike i Fizike, te za one koji žele da unaprijede svoje znanje pa i onima koji žele da se, priključujući našem timu, okušaju u ulozi instruktora/tutora.
Naš web portal je besplatan! Znamo kako je većini učenika teško pronaći vremena za učenje i školske obaveze, ali svi smo svjesni kako bez škole u našoj državi teško možemo šta postići, ali nećemo se sada baviti politikom ili pesimizmom.
Govorit ćemo o znanju, kao svjetlu naše budućnosti, o znanju kojem trebamo svi težiti i za kojim trebamo stalno tragati jer na taj način mi možemo utjecati na ljude oko nas, na život oko nas, mi s znanjem možemo promijeniti svoju sredinu, zajednicu u kojoj živimo.
Mi smo uvjereni da je znanje zaista moćno i snažno i „Tko se posvećuje učenju, iz dana u dan biva sve jači“(Lao Tse).
Oni koji pronalaze vremena za učenje žele da na što brži način dobiju potrebno znanje, uz to da ono bude kvalitetno –to je glavni cilj UnoLearn-a, portala o znanju.
Kako danas, gotovo svi imaju pristup internetu mi smo to iskoristili i napravili web stranicu, kutak znanja koji nastojimo pretvoriti u nešto veće, u mjesto gdje ćete moći pronaći sve što vam treba, svo potrebno znanje koje će biti kvalitetno, lahko za shvatiti, dostupno i besplatno svima. Želimo da „UnoLearn“ bude vaš instruktor, vaš vodić do znanja.
Ne lutajte web tražilicima i ne gubite vrijeme kako biste pronašli odgovore na vaša pitanja, mi smo tu da vam damo odgovore i da vam damo podršku u vašoj potrazi za znanjem. Zato pozivamo sve zainteresovane avanturiste da se priključe s nama u potragu za znanjem jer sve je lahko kad znam kako. U planu su nam još i mnoga proširenja koja obuhvaćaju lekcije iz drugih predmeta osim navedena tri, te proširenja koja se tiču uključivanje i osnovaca u naš projekat, također i drugih kantona-a.
Nadamo se da ćete na našoj stranici pronaći kvalitetno znanje, da ćemo vam uspjeti pokazati kako na interesantan i lagan način steći znanje i ne zaboravite da sve što vas zanima i za sva vaša pitanja mi ćemo biti otvoreni i dostupni.Mi svoju misiju smatramo humanom i želimo biti dio promjene života oko nas.

Budite i vi dio promjene, priključite se timu UnoLearn-a!
Zašto se želimo uključiti i učenike drugih regija i kantona? Odlučili smo da se povežemo i sa ostalim školama naše države i međusobno spojimo što više srednjoškolaca i osnovaca iz različitih škola u ovaj projekat.
Lakše je doći do željenog cilja kada imamo podršku ljudi koji nas najbolje razumiju.

Na sljedećim linkovima možete pronaći nove dvije video instrukcije: – https://www.youtube.com/watch?v=HWCTZGXx9DI
https://www.youtube.com/watch?v=u5jPUWD7ueI