Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Lončar: Uz pomoć publike da pobjede za samopuzdanje

loncar11Premijeru nakon povratka u rukometnu Premijer ligu visočka Bosna će imati sutra pred svojim navijačima, kada će Bosna ugostriti mostarski Zrinjski..

Bit će ovo duel dvije možda i najmlađe ekipe u ligi, a Visočanima kao domaćinu pripada uloga favorita. Uoči sutrašnjeg meča mi smo razgovarali sa lijevim bekom i najvećom uzdanicom Visočana mladim Vladanom Lončarom:

“Naš cilj je opstanak u ligi. Ekipa je jako mlada ali mislim dovoljno kvalitetna da izbori opstanak. Odradili dobre fizičke pripreme, odigrali nekoliko kvalitetnih prijateljskih utakmica, neke dobro neke loše, ali opstanak nije nerealan, pogotovo ako nam se kasnije vrati Hasagić na poziciji pivota.” – počeo je Lončar u razgovoru za SC, te nastavio o sutrašnjem meču:

“Jedna od odigranih prijateljskih utakmica je bila upravo sa Zrinjskim prošle sedmice u Ljubuškom, kada smo poraženi. Međutim, rezultat te utakmice ništa ne govori, jer smo igrali nekompletni bez 4-5 igrača i dosta umorni nako teške utakmice sa Izviđačem. Sutra će biti drugačije i vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača uspjeti da izborimo pobjedu koja će nam mnogo značiti za samopuzdanje. Raspored nam ide na ruku, na nama je da to iskoristimo kako treba i sakupimo dovoljan broj bodova za opstanak.” – završio je mladi Lončar u razgovoru za SC, inače igrač koji je na nedavnom turniru u Visokom bio najbolji igrač i strijelac, a prošle sedmice u Ljubuškom je bio najbolji strijelac.

Što se tiče ekipe Bosna će sutra biti jača za srednjeg beka Baltu i pivota Eldara Bečaka kojima je Uprava skinula suspenziju, te za povratnika Esada Zečevića, nekada najpersepektivnijeg igrača bh rukometa, koji se rukometu vratio nakon pauze od dvije godine.