Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Radovi na izgradnji rasvjete na mostu kod Konfekcije

most prijekoRadovi na izgradnji rasvjete na novom mostu prema Prijekom, mostu kod Konfekcije, u završnoj su fazi. Izvođač radova je firma “SES” d.o.o. Sarajevo koja je odabrana na osnovu provedenog konkurentskog postupka sa dodatnom objavom. Sredstva za projekt izgradnje rasvjete na mostu Konfekcija su u cijelosti obezbijeđena iz budžeta Općine Visoko. Podsjećamo, vijećnik Dejan Šćepanović (SDP) Općinskoj službi za prostorno uređenje, imovinsko-pravne, geodetske, stambeno-komunalne poslove i zaštitu okoline priložio je sljedeću inicijativu:

most prijeko1Pokrećem inicijativu da se napravi projektno rješenje i projektna dokumentacija za javnu rasvjetu na novom mostu u naselju Prijeko, kako bi se sa istom moglo aplicirati za Program kapitalnih ulaganja za 2014.g. odnosno uvrstiti u Budžet 2014.godine.

Na priloženu inicijativu upućujemo sljedeći odgovor:

Općinska služba za prostorno uređenje, imovinsko-pravne, geodetske, stambeno-komunalne poslove i zaštitu okoline podržava inicijativu vijećnika Dejana Šćepanovića da se uradi projekat izgradnje javne rasvjete na mostu “Konfekcija” u naselju Prijeko. Služba će definisati projektni zadatak u cilju izrade projektne dokumentacije na mostu “Konfekcija”, a realizacija projekta će biti urađena po osiguranju finansijskih sredstava.

Općinska služba za prostorno uređenje, imovinsko-pravne, geodetske, stambeno-komunalne poslove i zaštitu okoline.