Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održana Izvještajno – izborna skupština

rvi paraplegicariJučer je održana izvještajno-izborna skupština Udruženja građana RVI-paraplegičara Zeničko-dobojskog kantona. Usvojen je izvještaj o radu iz protekle, ali i plan rada za ovo godinu. S obzirom da je starom sazivu rukovodstva istekao mandat, na dašanjoj skupštini  izabrani su članovi i organi Udruženja.

Tako je predsjedništvo Udruženja od pet članova zbog dobrih rezulata rada, dobilo ponovnu  podršku, te im je produžen mandat na još dvije godine. Predsjednik Udruženja ostaje Fikret Brljak.

$1-          Naš zadatak  i cilj i dalje ostaje borba za što kvalitenije ostavrivanje prava koja pripadaju ovoj populaciji. U ovako teškoj situaciji, moramo biti realni i kazati da smo mi do sada relativno zadovljni postignutim- kazao je predsjednik UG –RVI –paraplegičara Fikret Braljak, zahvaljujući na ukazanom povjerenju i reizboru.

 Osim predsjednika u starom- novom sazivu ostali su i organi Udruženja, sud časti, nadzorni odbor i statutarna komisija.

Skupština je posebno pozdravila odluku Vlade Federacije BiH i federalnog ministarstva za boračka pitanja kojom će se retroaktivno realizirati dodjela ortopedskog pomagala- putnički automobil za 60 članova stopostotnih RVI prve grupe, za 2013. godinu, a čija je ralizacija u toku.  

Osim toga, u ovoj 2014., godini federalna Vlada je već podijelila 60 automobila, a Vlada Zeničko-dobojskog kantona i resorno ministarstvo su u postupku realizacije nabavke invalidskih kolica i antidekubitalnih jastuka za paraplegičare ovog Udruženja.