Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održan II street basketball turnir “Doktori&Čarobnjaci”

Basket turnir Doktori i Čarobnjaci KopirajU sklopu Dana kulture i sporta danas je, na košarkaškom igralištu iza Robne kuće Vema, a u organizaciju Udruženja građana “Doktori&Čarobnjaci”, održan drugi po redu street basketball turnir pod nazivom Doktori&Čarobnjaci. Turnir koji je ove, kao i prošle godine, pokupio najveće simpatije svih mladih košarkaša iz Visokog, okupio je, pod jednim krovom, sve mlade košarkaše koji svoje umijeće dokazuju na košarkaškim terenima Visokog.

Na turniru je učestvovalo 6 ekipa, koje su se kroz grupnu fazu te polufinalne i finalne utakmice borili za prvo mjesto ovog turnira. Na kraju, nakon odličnih partija u grupnoj fazi, u polufinale su se plasirale četiri najbolje ekipe koje su se u direktnim mečevima borili za plasman u finale. Tako su iz dvije polufinalne utakmice bolji rezultat izvukle ekipe Mahala i Doktori&Čarobnjaci, dok su u utakmici za treće mjesto između ekipa Nafaka i Grobari bolji bili članovi ekipe Grobari, koji su pobjedom ostvarili treće mjesto. U zanimljivom finalnom susretu, koji je ujedno bio i ponajbolja utakmica, sa najviše duela, pobjedu su izborili članovi ekipe Mahala, koji su sjajnom igrom oduševili mnogobrojnu publiku te su rezultatom 15:12 nadigrali ekipu Doktori&Čarobnjaci, čime su sebi osigurali prvo mjesto turnira.
Na kraju dana poredak je izgledao ovako:

3. mjesto Grobari;

2. mjesto Doktori&Čarobnjaci;

1. mjesto Mahala;

Pored nagrada za najbolje ekipe turnira, dodijeljeno je i posebno priznanje za fer play igru ekipi Metuzalem, koja je svoje utakmice odigrala sa najmanje prekršaja.

Na samoj dodjeli nagrada i priznanja prisutnima se obratio i predsjednik Skupštine UG “Doktori&Čarobnjaci”, Anes Pajević, koji se svima zahvalio na posjeti i učešću u samom turniru, te je poželio mnogo sportske sreće i uspjeha svim mladim sportašima koji su učinili ovaj turnir prepoznatiljivim na košarkaškoj mapi grada Visokog. Također, pored ovog, u svom obraćanju Pajević je poručio cijeloj javnosti da su vrata UG “Doktori&Čarobnjaci” uvijek otvorena ljudima sa idejom, te da je želja ovog udruženja da u skorijem periodu provede što više aktivnosti na restauraciji sportskih i dječijih igrališta, ali i na akcijama povezivanja mladih i povećanju sportskih aktivnosti u našem gradu, zbog čega je pozvao sve sugrađane da se uključe i daju svoj doprinos.

Fotogaleriju sa ovog street basketball turnira možete pogledati na LINKU