Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rekonstruisan košarkaški teren u Prijekom

Rekonstrukcija košarkaškog terena u PrijekomKako smo već navikli na razne aktivnosti koje dolaze iz Udruženja građana “Doktori & Čarobnjaci”, koji ordiniraju iza RK Vema, danas su u našu redakciju dopremljene neke zanimljive fotografije rekonstrukcije košarkaškog terena u naselju Prijeko.

“Da bismo pokazali kako svijet za mlade i nije tako siv kakvim se čini svima, naše udruženje, kao i uvijek, odlučilo je da mladima pokloni još jedan sportski teren kako bi se mogli zabavljati i družiti uz pozitivne stvari, koje naše udruženje uvijek promovira. Danas smo se odlučili da, u saradnji sa Mjesnom zajednicom Centar, rekonstruiramo jedan stari, pomalo zapušteni, košarkaški teren koji se nalazi u naselju Prijeko, kako bi mladi iz ovog naselja mogli da upotpune svoje dane uz ovu sportsku disciplinu. Nadamo se da će ovaj teren, baš kao i onaj koji se nalazi ispred našeg udruženja na parkingu RK Vema, biti sačuvan od strane mladih i za generacije koje polahko dolaze i koje će, nadamo se, preuzeti ove aktivnosti od nas. Također, ovim putem pozivam sve mlade da se prijave i na naš street basket turnir, koji će biti održan u ponedjeljak 25. 08., u 17:00 sati, kako bi se družili sa nama i osvojili neke vrijedne nagrade.” – kazao je za naš portal predsjednik skupštine UG “Doktori & Čarobnjaci”, Anes Pajević.

Zanimljivo je to da, pored aktivnosti koje ovo udruženje planira u ponedjeljak na svom košarkaškom terenu, ovo udruženje ne zaboravlja ni ostale sportiste sa općine Visoko, te se trudi da izgradi kakvu-takvu sportsku infrastrukturu u našem gradu, kako bi mladi u svakom dijelu Visokog imali priliku da se, uz pozitivne trendove, druže i uče jedni od drugih.

Fotogaleriju sa ove akcije rekonstrukcije terena možete pogledati na našoj facebook stranici: https://facebook.com/visokocoba