Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Halid Genjac je također “visočki” kandidat za Državni parlament

halid-genjacNa listi SDA za Državni parlament u izbornoj jedinici 4 kojoj pripadaju dva kantona ZDK i SBK na poziciji broj tri nalazi se i ime Halida Genjca čovjeka koji već duže vrijeme živi i radi u Sarajevu, ali njegovo porijeklo je vezano za Visoko, tačnije za Porječane. S obzirom da se Genjac nalazi na listi u našoj izbornoj jedinici to nas jasno navodi na zaključak da je prijavljen na adresi stanovanja u ZDK.

Naš sugrađanin je bio na istoj ovoj listi i 2006., odnosno 2010.godine, a njegov put ka klupi državnog poslanika neće biti doveden u pitanje jer se upravo Halid Genjac nalazi na broju jedan kompezacijske liste SDA, a ako znamo da između 23 i 27% mandata čine upravo kompezacijski mandati onda je sasvim izvjesno da će Visoko imati svog čovjeka u Državnom parlamentu. S tim da je sasvim drugo pitanje koliko i šta je taj “naš” čovjek sa visoke pozicije u SDA BiH odnosno sa pozicije parlamentarca učinio za mjesto odakle potiče i na čijoj adresi je prijavljen.

Halid Genjac je na Općim izborima 2010. godine dobio 11.123 glasa ili 17.28 % i kao peti po broju osvojenih glasova nije ostvario mandat, a SDA je po broju ukupnih glasova ostvarila dva mandata (Šemsudin Mehmedović i Šefik Džaferović).