Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sportskim danom svečano zatvoren festival Many Men Show vol. 2

Naslov MMS turniri

Nakon dva nezaboravna dana ispunjena raznim radionicama, izložbama, predstavama i naravno koncertima, posljednji dan festivala, nedjelju, MMS festival je, kao i prošle godine, iskoristio za sportske aktivnosti. U fiskulturnoj sali Partizan ovom prilikom odigrani su stonoteniski i street basketball turnir, koji je već postao tradicija kao i sam MMS festival.

Na turnir u stonom tenisu prijavilo se 15 takmičara, koji su u sjajnim partijama oduševljavali sve prisutne, no ipak, kako je i u svakom nadmetanju pravilo neko je morao i da odnese pobjedu.
Tako su se u meču za treće mjesto sastali Bakir Limo i Adnan Koljenović, gdje je pobjedu odnio Bakir, jedan od najmlađih učesnika turnira, sa 2:0 u setovima, dok su se u finalu turnira sastali Eldin Provalić i Ahmed Imamović, gdje je sa 2:0 u setovima bolji bio Eldin Provalić, tako da je poredak na kraju glasio:

3. Mjesto Bakir Limo;

2. Mjesto Ahmed Imamović;

1. Mjesto Eldin Provalić;

Nakon odigrane finalne utakmice, najboljim učesnicima na turniru dodijeljene su prigodne nagrade, te su upućene zahvalnice svim stonoteniserima koji su svojim prisustvom uveličali MMS sportski dan odličnom zabavom.

Po završetku ovog turnira nastavljene su sportske aktivnosti, pa je tako, također u fiskulturnoj sali Partizan, odigran i street basketball turnir u organizaciji UG „XXL Basket“ Visoko, također člana organizacionog odbora MMS festivala. Turnir je okupio 6 ekipa koje su, u sjajnom sportskom duhu, odigrale jedan odličan street basketball turnir. U utakmici za 3. mjesto sastali su se Ćosina ekipa i Mahala, gdje su obje ekipe polazale nevjerovatan sportski duh, te je u odličnoj utakmici bolja bila Ćosina ekipa, koja je tako zauzela 3. mjesto. U finalnoj utakmici sastale su se ekipe Nafaka i Grobari, koji su odigrali odličan finalni meč, gdje je bolji rezultat ostvarila ekipa Nafaka, rezultatom 11:5, pa je tako poredak na kraju dana glasio:

3. mjesto Ćosina ekipa;

2. mjesto Grobari;

1. mjesto Nafaka.

Po završetku finalnog meča najboljim ekipama turnira dodijeljene su vrijedne nagrade, a ovim činom zvanično je završen i 2. festival umjetnosti i kreacije Many Men Show 2014., koji je nakon 3 dana odlične zabave i nezaboravnih trenutaka ipak zatvorio svoja vrata. Ovom prilikom prisutnima se obratio i PR festivala Many Men Show, Enes Hodžić, koji se zahvalio svim sponzorima ovog festivala, bez kojih festival ne bi bio moguće održati, a zatim i svim volonterima i sudionicima ovog festivala, koji su bili kostur same organizacije i koji su bili glavna podrška pri realizaciji projekta MMS.

Detaljniju fotogaleriju sa 3. dana festivala umjetnosti i kreacije MMS možete pogledati na našoj Facebook stranici:  https://facebook.com/visokocoba