Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izviđač osvojio prvo mjesto, Lončar najbolji igrač turnira

HRK Izvidjac.jpgPosljednjeg dana međunarodnog rukometnog turnira zu Visokom, odigrana su dva meča koji su odredili konačni poredak. Bjelovar je sa ubjedljivih 35:25 savladao ekipu Metkovića i na kraju im je do bilo dovoljno za drugo mjesto, jer je u posljednjem meču Izviđač ubjedljivo savladao Bosnu sa 37:27 i osvojio prvo mjesto, dok je Bosna završila kao treća, a Metković četvrti. Za najboljeg igrača turnira je proglašen rukometaš Bosne Vladan Lončar, koji je ujedno i najbolji strijelac sa 36 golova na tri utakmice, dok je najbolji golman iz Izviđača, Marko Ivanković. Sve u svemu, turnir je bio pun pogodak i bio je dobro organizovan, što su nam potvrdile i gostujuće ekipe. Što se tiče Bosne, odigrali su dvije dobre i jednu lošu utakmicu, ali treba reći da nisu bili u punom sastavu i da su to bile prve utakmice u sklopu priprema, pa ipak očekujemo i bolja izdanja. Ono čime ne možemo biti zadovoljni je definitivno posjeta na tribinama, s obzirom da je turnir bio vrlo zanimljiv sa nekoliko neizvjesnih mečeva i ipak se očekivalo više od par stotina gledalaca svakog dana.

                                            IZVIĐAČ – BOSNA

                                                37:27 (21:8)

KSC“Mladost“. Gledalaca: 300. Sudije: Emir Drugović i Edin Šahinović (oba Visoko). Sedmerci: Izviđač 4(4), Bosna 5(3). Isključenja: Izviđač 6 min, Bosna 4 min.

IZVIĐAČ: Ivanković, I.Ereš, A.Pavlak 5, Mandić 4, Hrstić 6, Grbavac 2, M.Pavlak 2, J.Ereš 9, Jarak 2, Beljo 1, Boras 1, Čutura 1, Pavlović, Šarac 4, Petković. Trener: Zdenko Grbavac

BOSNA: Sirćo, Žiga, Limo, Imamović, Mimić 3, Spahić 2, Imamagić, Hrnjić 1, Lončar 10, Burić 2, Travančić 4, Sorguč 1, Dokso 1, Čabaravdić 3. Trener: Mirza Handžić.

{joomplucat:1179 limit=8|columns=4}