Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Drugi dan MMS festivala protekao u odličnoj atmosferi

2. noć Naslov Kopiraj

Drugi festivalski dan Many Men Show karnevala danas je ukrasio sam centar Visokog, gdje je kroz različite aktivnosti okupljen veliki broj građana Visokog, od onih najmlađih, do najstarijih članova lokalne zajednice.

Na samom otvaranju drugog dana festivala MMS održane su tri radionice, među kojima su i dvije cjelodnevne: Radionica izrade mobilijara i Visoko Graffiti style, dok su se mališani koji su uživali u radionici za djecu predškolskog uzrasta ipak zadržali nešto kraće na MMS Main stage-u, no ipak uljepšavajući ovogodišnji program festivala i dajući mu veliki doprinos svojim crtežima i likovnim igrama.
Nakon toga, sredinom dana program je nastavljen sa zanimljivom radionicom ‘Da li si poduzetnički materijal?’, a potom je nastupio kratki predah u kojem su posjetioci mogli da uživaju u svim sadržajima koji se nalaze na MMS trgu, kao i u sportskim aktivnostima koje su upriličene u fiskulturnoj sali Partizan. Poslije svega ovog od 19:00 sati napravljena je uvertira za glavne događaje večeri sa dvije izložbe fotografija: (Un)Related – izložba fotografija studenata ALU Sarajevo i Poplave kroz objektiv 8 zeničkih reportera – izložba fotografija selektora Dade Ruvića, kao i predstava odigrana na “daskama koje život znače”, u Gradskom kinu Visoko, kojom se visočkoj publici predstavilo amatersko pozorište “Neretva” iz Konjica.
Po završetku izložbi i predstave, svi posjetioci preselili su se na MMS Main stage, gdje je napravljen nezaboravan provod uz koncerte rock benda UndergroundERI iz Sarajeva i domaće hip-hop grupe Marshall, koji su donijeli odlične ritmove uz koje su se svi posjetioci zabavljali, a kruna večeri bio je DJ Eli sa sjajnim afterparty-em, na kome su, unatoč kiši, do dugo u noć plesali svi ljubitelji techno muzike.

No, i pored svega ovog MMS festival i dalje ima šta da ponudi svim Visočanima koji su željni druženja i zabave, pa tako sutra, trećeg dana festivala, bit će upriličeni turniri u stonom tenisu i street basketballu, koji će se odigrati u fiskulturnoj sali Partizan, sa početkom u 11:00 sati, gdje će najbolji učesnici street basketball turnira biti vrijedno nagrađeni za svoj trud.
Toplo vam preporučujemo da se i sutra, zadnjeg dana festivala, priključite Many Men Show-u i uživate u sjajnoj zabavi koja vas očekuje na sportskim sadržajima, a detaljnu fotogaleriju sa 2. dana festivala možete pogledati na našoj Facebook stranici: https://facebook.com/visokocoba